Sport

2012.03.02. 19:52

Lippai már nem a DVTK játékosa

Miskolc-Diósgyőr - A bundaügyben gyanúsított középpályástól megvált az élvonalbeli labdarúgócsapat.

Miskolc-Diósgyőr - A bundaügyben gyanúsított középpályástól megvált az élvonalbeli labdarúgócsapat.

Lippai Ákost, a Diósgyőri VTK labdarúgóját a múlt héten kedden délután a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai őrizetbe vették a csapat edzése előtt, mert négy rendbeli vesztegetéssel gyanúsították meg, amelyet hatóságok állítása szerint a DVTK 2009-ben lejátszott két Ligakupa és két NB I-es mérkőzése előtt követett el. A középpályást a múlt csütörtökön 30 napos házi őrizetbe helyezte az ügyben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Lippai Ákos őrizetbevétele óta folyamatosan érdeklődtünk Dudás Hunornál arról, hogy terveznek-e valamilyen lépést a történtek után, hogy szabadon engedését követően részt vehet-e a labdarúgó a csapat edzésein, hogy az edzésektől való távolmaradása idejére kap-e fizetést a klubtól. Több mint egy héten át nem kaptunk választ a kérdéseinkre, viszont pénteken délután végre igen.

Lippai Ákossal a mai napon szerződést bontottunk, hiszen személyében egy olyan emberrel lettünk kevesebben, aki korábban csapatkapitány, több helyi fiatal számára pedig példakép volt, azonban az ügyészségi meggyanúsítás után már egyik sem, ráadásul az elmúlt napokban már a csapat edzéseit sem tudta látogatni, hiszen házi őrizetben van, így a szerződésében vállaltaknak nem tud eleget tenni – mondta Dudás Hunor.

Arra a kérdésünkre, hogy miért vártak ennyi időt, illetve hogy miért éppen most döntöttek úgy, hogy felbontják Lippai Ákos szerződését, Dudás Hunor ezt válaszolta:

– A március elsejét, az MLSZ új szabályozásának a hatályba lépését, ami a bundaügyben érintettek jogállását érinti, mindenképpen meg akartuk várni, de csütörtöki szép napot nem akartuk azzal elrontani, hogy ezt az ügyet elővesszük, és a magunk részéről lezárjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!