Sport

2012.03.30. 09:17

Elek nyomaiba lépne Nagy Tamás

A DVTK védője még korántsem mondhatja magát rutinos NB I-es futballistának.

A DVTK védője még korántsem mondhatja magát rutinos NB I-es futballistának.

Bár már tavaly február óta a Diósgyőr játékosa, igazából csak az elmúlt pár tavaszi meccsen ,,robbant be" a csapatba Nagy Tamás, a DVTK középső védője. A 24 esztendős futballista mostanában olyan teljesítményt nyújt, olyan felfelé ívelő formát mutat, hogy rögtön a szurkolók célpontjává vált, pozitív értelemben.

– Egy évig elég kevés lehetőséghez jutottam, mert a posztomon lévők jól játszottak, és a csapat is remekelt – nyilatkozta az észak-Magyarországnak a csütörtöki edzést követően Nagy Tamás. – Én azonban ezalatt az idő alatt is lelkiismeretesen, csendesen dolgoztam, ha egy labdarúgónak meccsen nem adatik meg az alkalom a bizonyításra, akkor az edzéseken kell megmutatnia magát. Természetesen örülök annak, ha pozitív visszajelzéseket kapok, ugyanakkor tudom, mindez egy átmeneti állapot, mert minden egyes nap, minden egyes tréningen meg kell szakadni a csapatba kerülésért.

Szívesen Maradna

Arra a kérdésünkre, hogy volt-e benne félelem akkor, amikor egyszer csak Kecskeméten ,,bedobta" Benczés Miklós vezetőedző, Nagy Tamás ezt válaszolta:

– Egyáltalán nem volt, még sosem léptem pályára ilyen érzéssel – hangoztatta az ózdi születésű bekk. – Inkább arra gondoltam, hogy mikor ragadjam meg a lehetőséget, ha nem most. Hogyan tovább? Van öt NB I-es meccs a nevem mellett, amivel egyáltalán nem mondhatom magam rutinos élvonalbeli futballistának, tehát az elsődleges célom az, hogy folyamatosan bizonyítani tudjak az edzőknek, a stábnak, és persze a szurkolóknak. Június végén lejár a szerződésem, szívesen maradnék Diósgyőrben, mert jól érzem magam, remélem, játékommal rászolgálok arra, hogy érdemes folytatnunk a közös munkát.

A piros-fehérek 14-es mezét viselő labdarúgóról kiderült, hogy rokoni szálak fűzik a – szintén 1988-as és Ózdon született – török Eskisehirspor légiósához, a válogatott kerettag Elek Ákoshoz: ,,Amit ő eddig elért, az követendő példa számomra" – szögezte le Nagy Tamás.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!