Sport

2012.03.21. 19:05

DVTK U8: Az írásbeli figyelmeztetés háttere

A DVTK U8-as csapata kassai teremtornán való részvételét nem jelentették le az MLSZ-nek.

A DVTK U8-as csapata kassai teremtornán való részvételét nem jelentették le az MLSZ-nek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke által kijelölt Fegyelmi Tanács keddi ülésén több ügyet is tárgyalt, köztük egy diósgyőri vonatkozásút is. A Fegyelmi Tanács a diósgyőri utánpótlást működtető DVTK SE-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, mert egyik csapata engedély nélkül mérkőzéseket játszott külföldön.

Elsőként a DVTK SE elnökét, Sztavinovszki Botondot kérdeztük az ügyről, de ő csupán annyit mondott, hogy erről a sportszervezet technikai vezetője, Horváth Ferenc tud nyilatkozni, aki végül a következőket mondta:

– Az történt, hogy a DVTK U8-as együttese február utolsó hét végéjén, Szlovákiában, Kassán vett részt egy meghívásos teremtornán, amit előzetesen nem jelentettünk le az MLSZ felé. A szövetségnél pedig tudomást szereztek arról, hogy együttesünk külföldön járt, – nem mellékesen jegyzem meg, hogy hét szlovákiai csapatot megelőzve az első helyen végzett, – így fegyelmi eljárást indítottak ez ügyben. Őszintén szólva nem gondoltuk, hogy ennek a fiatal korosztálynak, egy teremtornán való részvétele is bejelentésre kötelezett, de most már tudjuk, hogy az, így utólag pótoltuk, beadtuk a kiutazással összefüggésben a szükséges dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!