Sport

2012.03.24. 09:51

DKSK-MISI: jövőre nagyobb büdzséből

Edzőt kell szerződtetni a következő évadra a DKSK-MISI-hez.

Edzőt kell szerződtetni a következő évadra a DKSK-MISI-hez.

A DKSK-MISI NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatát működtető DKSK-MISI Kosárlabda és Szolgáltató Kft. többségi tulajdonosa, a DKSK 2011 Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület elnöksége – amelyben többségében a sportszervezet támogatói körének képviselői kaptak helyet – csütörtökön este ülésezett.

– Az összejövetelen az idei szezonról és a jövőről is szót ejtettünk – válaszolta érdeklődésünkre a többségi tulajdonos sportegyesület elnöke, a csapatot működtető gazdasági társaság egyik ügyvezetője, Szabó Tamás. – Az alapszakasszal kapcsolatban az volt az általános vélekedés, hogy bár új csapattal indultunk a számunkra egy picit ismeretlen mezőnyben, ahol örömök és kudarcok egyaránt értek minket az elmúlt hónapokban, de a támogatói kör által elvárt eredményt, a 8 közé jutást nem sikerült elérni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat jelenlegi edzőjének, Milen Vukicevicnek – akivel tavaly 1+1 éve kötöttünk szerződést azzal a kitétellel, hogy az első évben a 8 közé jutást kell elérnie a csapattal – a szerződése nem hosszabbodik meg automatikusan, vagyis a szezon végét követően szabaddá válik a kispad.

Megbízást kapott

Ez azt jelenti, hogy a következő évadra edzőt kell szerződtetni a DKSK-MISI együtteséhez.

– Az elnökségi ülésen a jelen lévő tagoktól megbízást kaptam arra, hogy tárgyalásokat folytassak le a szóba jöhető edzőkkel, úgyhogy az elkövetkező időszak feladata az lesz, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki a következő évadban a csapatot irányítja – mondta Szabó Tamás. – Azon leszünk, hogy néhány héten belül ebben a személyi kérdésben döntést hozzunk, már csak azért is, hogy a következő évad felépítését ideális időpontban el lehessen kezdeni.

Köszöni a türelmet

Arra a kérdésre, hogy a játékosállomány átalakításáról szó esett-e az elnökségi ülésén, Szabó Tamás azt válaszolta, hogy csak érintőlegesen, ugyanis ebben a kérdésben a következő szezonra megbízást kapó szakvezetőnek lesz döntő szava.

– Ne felejtsük el: a rájátszás még hátra van, és mivel a keret kialakításakor az egész éves teljesítmény számít, bízom benne, hogy a játékosok megnehezítik majd az dolgunkat azzal, hogy jól játszanak a hátralévő mérkőzéseken – fejtegette Szabó Tamás.

A DKSK-MISI Kosárlabda és Szolgáltató Kft. egyik ügyvezetője érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a következő szezonban nagyobb lesz a klub költségvetése. Arra a kérdésre, hogy a cél el nem érése ezek szerint nem szegte kedvét a támogatói körnek, így válaszolt:

– Szerencsére erről nincs szó, így ezúton is meg kell köszönjem a támogatók, és nem utolsósorban a közönség türelmét. Az biztos, hogy a jövő szezonban nagyságrendekkel nagyobb büdzséből fogunk gazdálkodni, hogy a diósgyőri női kosárlabda múltjához méltó eredményeket érjünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!