Sport

2012.03.21. 19:30

Albrecht-MVSC-MISI: Igazolták a papírformát Toma Sándor „lányai”

Miskolc - Harmadszorra is összecsaptak az 5-8. helyért küzdő NB I-es női röplabda csapatok.

Miskolc - Harmadszorra is összecsaptak az 5-8. helyért küzdő NB I-es női röplabda csapatok.

A Kubikban az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellenfele az Aluprof TF-Budapest VT együttese volt. A párharc első meccsén a fővárosiak nyertek, másodszorra a zöld-fehérek visszavágtak, utóbbiak így hazai környezetben esélyesként várták a harmadik felvonást.

Magabiztosan

Az első szett hosszú labdameneteket hozott: a hazaiaknál Leidgeb, Szabó B. és Kovács E. remek leütéseket produkált, Rédei feladásai élményszámba mentek és a vasutasok sánca is kiválóan működött. Élvezetes volt a találkozó, a látványos akciók tapsot kaptak. Az erőtől duzzadó miskolciak a hajrában magabiztosan szerezték pontjaikat. A második játszmában 4-1-re elhúzott a TF, a zöld-fehérek 9-8-nál fordítottak. Ekkor Oláh többször jeleskedett, Nagy Zs. önfeláldozó volt és máris 21-13-ra alakult az állás. Ekkor a fővárosiak még fellángoltak (23-18), de a hajrában megint a Toma-lányok remekeltek. A vendégeken az időkérések sem segítettek. A befejező etap izgalmasan alakult, a szívós főiskolások minden erejüket mozgósítva ellenálltak, de az MVSC 19-14-nél már a zsebében érezhette a mérkőzést. Kicsit még izgulniuk kellett Szajkóéknak, az i-re azonban simán feltették a pontot. Végig jól teljesítettek, sikerükhöz nem férhetett kétség.

ÉM-KT


A pályán

Albrecht-Miskolci VSC-MISI – Aluprof TF-Budapest VT 3:0 (19, 19, 22)

 Miskolc, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Albrecht-MVSC-MISI: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Sitkey, Csarkó. Vezetőedző: Toma Sándor.

Aluprof TF-Budapest VT: Szűcs, Jáka Zs., Várhegyi, Szombathelyi, Hornok, Nyári. Csere: Jáka Sz. (liberó), Bánlaki (liberó), Lutter, Tóth Zs., Kolada. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

Toma Sándor: – Nagyon örülök, hogy jó játékkal, a nagyon lelkes TF ellen jó meccset játszottunk. Ez csapatmunka volt, hiszen a friss erővel beállók sokat tettek a kívánt győzelemért. Gratulálok a csapatnak.

Borkovits Zoltán: – Gratulálok az MVSC-nek. Megérdemelten jutott tovább.

A két nyert meccsig tartó párharc végeredménye: 2-1 az MVSC javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!