Sport

2012.03.03. 10:52

A Dab ellen most sem sikerült

Nem tudott visszavágni a jégkorong Magyar Kupa döntőjében a Dab.Doclernek az MJJSE.

Nem tudott visszavágni a jégkorong Magyar Kupa döntőjében a Dab.Doclernek az MJJSE.

Ahogy a MOL Liga döntőjében, úgy a Magyar Kupa fináléjában is a Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék JSE csapatai szállhattak harcba az aranyéremért. A ligasorozat elsőségével ellentétben, amely négy győzelemig tartott, és amelyet négy meccs alatt sepert be az újvárosi gárda, ezúttal az egyetlen dunaújvárosi mérkőzés döntött a kupagyőzelemről. Erre a péntek esti csatára több tucat miskolci hokidrukker is elutazott, bízva abban, hogy kedvenceiknek sikerül a visszavágás. Amire volt is esély, a meccs elején. Mert az első nagy helyzetet Saluga hagyta ki, majd nem sokkal később Dubek lövése után Kiss T. mamutja és a kapuvas mentette meg a góltól a Dabot. Hogy mindez ne maradjon válasz nélkül, előbb Peterdi, majd Mihalik bombáját kellett hárítania Budai K.-nak. Kevesebb mint négy perc volt hátra az első játékrészből, amikor a harmadik emberhátrányt is sikerült kivédekeznie az MJJSE-nek, ám nem sokkal ezután Lencsés egy buli utáni távoli lökettel megszerezte a döntő első találatát.

Eladott korong

A második harmad elején, illetve az előző végén a miskolciak először játszhattak emberfórban, de az egyenlítés nem jött össze. Amikor másodszor is hasonló lehetőséghez jutottak a vendégek, nem hogy nyerni nem tudtak az ,,üzleten”, hanem veszítettek, vagyis gólt kaptak. A 27. percben létszámfölényben (!) Svasznek passzolta el a kapuja előtt a korongot, amelyet Szappanos csípett el és vágott a kapuba (2-0). Mélyre került ezzel az MJJSE, jóval több hazai támadást és helyzetet láthattak a nézők, a játékrész közepén Mihalik a kapuvasat találta el, majd egy villanásuk a vendégeknek is volt, Saluga ugyanazt tehette volna, amit Szappanos, de ő emberhátrányban elhibázta a ziccert. Ha ebben a játékrészben Budai K. nem védett volna olyan jól, ahogy azt tette, már reménye sem maradt volna a harmadik harmadra az MJJSE-nek.

Semmi sem sikerült

A záró játékrész elején Bonar kapott 2+2+10 perces büntetést, de mivel nem sokkal később Peterdit is a büntetőpadra küldték nem lett négy minutás hazai fór. Ezzel együtt is több lehetőségük volt ekkoriban a Maciknak, Rafaj és Dubek is szépíthetett volna, de ezen az estén semmi sem akart összejönni. Nem úgy a túloldalon: a 47. percben Erdélyi a palánk mellól lőtt a bal felső sarokba, majd két minutával később Szappanos második találata végleg eldöntötte a meccset. A végén még Vaszjunyin is feliratkozott a gólszerzők közé, de ennek már csak számára volt jelentősége, mert az osztrák másodosztály rájátszásában a negyeddöntő szombati mindent eldöntő, VEU Feldkirch elleni ötödik meccsére is készülő Dab.Docler zsinórban negyedszer nyerte meg a Magyar Kupát.


Jégkorong Magyar Kupa döntő

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék JSE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Dunaújváros, 1500 néző. V.: Halassy (Pálkövi, Németh).

Dab.Docler: Kiss T. – Velebny, Hüffner (1), Azari, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Hegyi Á., Vaszjunyin 1, Mihalik, Somogyi (1) – Kiss D. (1), Erdélyi 1, Gröschl (1) Szappanos 2 (1), Pavuk – Lencsés 1, Papp V., Hegyi Á. Z., Sevela (kapus). Edző: Stephan Lund.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Chmelo, Budai R., Dubek, Urbán, Saluga – Svasznek, Jarábek, Ritó, Bonar, Nagy G. – Lindgren, Láda P., Szilágyi, Miskolczi, Rafaj – Mokrai, Orosz, Tóth Á., Túróczy, Gyenes (kapus). Edző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 8 perc, ill. 18 perc+10 perc fegyelmi (Jarábek)+10 perc fegyelmi (Bonar).

Stephan Lund: – Jól játszottunk, de nem a legmagasabb szinten. A mai sikerhez kellett egy jó kapusteljesítmény is. Örülök, hogy sikerült megszerezni az idei második aranyérmet.

Greg Lindqvist: – Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban jobbak is voltunk, de a helyzeteinket elhibáztunk. Kaptunk két elkerülhető gólt, a sok kiállítás pedig felőrölt minket. Ha ez első harmadban belőjük a helyzeteinket, máshogy alakult volna minden.

A bronzmérkőzésen: Dab.Docler II. – Sapa Fehérvár AV 19 farm 1-2 (0-0, 1-0, 0-2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!