Sport

2012.02.23. 16:38

Házi őrizetben a DVTK középpályása

Budapest, Miskolc - A bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba Lippai Ákost.

Budapest, Miskolc - A bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba Lippai Ákost.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának, az együttes kedd délutáni edzése előtt a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai által őrizetbe vett sportolóját, Lippai Ákost csütörtökön állították bíróság elé.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon 11 órára kiírt tárgyalás előtt negyedórával két rendőr vezette ,,pórázon” a tárgyalóterem elé Lippai Ákost, aki a tárgyalóterembe szólítása előtt a jogi képviselőjével beszélgetett, miközben a jelentős médiaérdeklődés közepette kattogtak a fényképezőgépek, és gyártották a vágóképeket az operatőrök. Amikor a tárgyalóterembe bement a gyanúsított az ügy jogi képviselőivel együtt, az ajtó bezárult, a nyilvánosság kívül rekesztődött. Bő fél órán át tartott Lippai Ákosnak a keddi gyanúsítással összefüggő első tárgyalása, amely után kiderült, hogy bár a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze azt kérte az ügyben eljáró bírótól, hogy a 4 rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével meggyanúsított sportolót helyezzék előzetes letartóztatásba, a bíró úgy döntött, hogy 30 napos házi őrizetet rendel el. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, ennek elbírálásának 30 napon belül kell megtörténnie.

A 30 napos házi őrizet azt jelenti, hogy otthon kell tartózkodnia Lippai Ákosnak, csak engedéllyel hagyhatja el a lakását és ezt a rendőrség ellenőrzi, vagyis a DVTK labdarúgócsapatának edzéseit nem látogathatja.

Két kérdés, két válasz

A tárgyalóteremből távozó labdarúgó kijelentette, hogy nem kíván nyilatkozni, de ezt követően két rövid újságírói kérdésére mégis választ adott.

Ezek közül az első úgy hangzott, hogy nem tart-e a szurkolók haragjától, amire azt felelte: ,,Miért tartanék? Nem követettem el semmit.”

A másik kérdésre, amely úgy szólt, hogy véleménye szerint vége van-e a karrierjének, ezt válaszolta: ,,Majd a Magyar Labdarúgó Szövetség eldönti, hogy ez így lesz-e.”


Budapest- Csütörtökön délelőtt 11 órakor állt bíróság elé a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lippai Ákos, a Diósgyőri VTK labdarúgója, akit a tárgyalóterembe és a tárgyalóteremből is vezetőszáron vitték a fogva tartását felügyelők.

A DVTK – Videoton labdarúgó Ligakupa találkozót a helyszínen nézte végig Leisztinger Tamás, a piros-fehérek háttértulajdonosa, akitől természetesen szerettük volna megkérdezni, hogy mi a véleménye a bundabotrány legújabb fejleményéről.

A DVTK – Videoton labdarúgó Ligakupa találkozón szinte mindenki a bundabotránnyal (is) foglalkozott.

A szerdai DVTK - Videoton meccset követő sajtótájékoztatón Benczés Miklóst arról is kérdezték, hogy szakmailag, vagy emberileg okozott-e gondot Lippai Ákos rendőrségi őrizetbevétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!