Sport

2012.02.01. 20:25

Hazai közegben erősek

Szépítenie kellene a Maciknak a Mol Liga elődöntőjének harmadik, népkerti meccsén csütörtökön (kezdés: 19 óra).

Szépítenie kellene a Maciknak a Mol Liga elődöntőjének harmadik, népkerti meccsén csütörtökön (kezdés: 19 óra).

Igen, ugyanis az egyik fél három sikeréig zajló csatában a HSC Csíkszereda 2-0-ra vezet, mivel megnyerte mindkét hazai mérkőzését: a vasárnapit 4-2-re, a hétfőit pedig 7-1-re. Mi volt a különbség a két találkozó között? – kérdeztük mindezt Greg Lindqvisttől, az MJJSE trénerétől.

– Az első összecsapáson megvoltak a lehetőségeink, és ezáltal az esélyünk arra, hogy akár nyerjünk is – kezdte a svéd szakvezető. – Sajnálom, hogy egy általam, általunk szabályosnak vélt találatot nem adott meg a játékvezető a javunkra 0-0-nál, az, hogy ki szerzi az első gólt egy kiélezett meccsen, nem mindegy. Ugyanakkor a Csíkszeredát két szerencsés találathoz segítettük, és emberelőnyben sem tudtunk hatékonyak lenni. Közel voltunk hozzájuk, de nem eléggé...

A második mérkőzésen egyszerűen erősebb, gyorsabb, jobb volt a HSC, már az első harmadban elléptek három-nullára, ahonnan képtelenek voltunk felzárkózni. Mentünk a gólokért, küzdöttünk, úgy, ahogy a szezon eddigi részében, nekünk sosem adtak ingyen egyetlen találatot sem. Egy-hét lett a vége, de ha nulla-eggyel fejezzük be, az a tényen mit sem változtatott volna, mivel az összesítésben 2-0-a nekik.

Négy hiányzó...

Hát, ha valamikor, akkor most kellene elővenni valamit abból a bizonyos tarsolyból, hogy tovább tartson a párharc...

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert négy védőm sem áll a rendelkezésemre. Lindgren és Láda P. eltiltott, Chmelo és Urbán sérüléssel bajlódik, tehát elég szűkek a lehetőségek. Most nagy szükség van arra az egységre, ami megvan a csapatban. Az alapszakasz során a győztes találkozóink nagy részét itthon gyűjtöttük be, nem sokszor kaptunk ki a csarnokunkban, ami jelzi, hogy igazából a miskolci közegben megy jobban a hoki, ez az erősségünk. Természetesen ide tartoznak a szurkolók is, akik nem egyszer segítettek át bennünket a nehéz pontokon, számítunk rájuk most is. A Csíkszereda kiváló együttes, ez nem vitás, biztosan nem fogják könnyen venni ezt a meccset, szeretnének minél hamarabb a döntőbe kerülni, amiért, úgy hallottuk komoly összeget kapnának játékosok. Hiszünk magunkban, rendelkezünk a kellő bátorsággal, a feladat adott, ezúttal mindegy lesz, hogy milyen úton-módon érünk el gólt, gólokat. Volt már olyan a sportban, hogy a gyengébbnek vélt fél nyert, a küldetés nehéz, de nem lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!