Sport

2012.02.07. 12:51

Gyűjtés Pap Zsoltnak és Molnár Arielnek

Két korábban súlyos sérülést szenvedett salakmotor versenyzőnek számára szerveztek gyűjtést.

Két korábban súlyos sérülést szenvedett salakmotor versenyzőnek számára szerveztek gyűjtést.A Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány felhívást tett közzé, amelyben versenyzés közben maradandó sérülést szenvedett sportolók megsegítésére indított gyűjtést. A szervezet felajánlásokat vár Pap Zsolt és Molnár Ariel számára, hogy a sérülésük által kialakult körülményeiken segíteni tudjon.

Sérülések

Kettőjük közül a Miskolcon élő Pap Zsolt, a Borsod Volán SE versenyzőjeként, 19 éves korában, 1985. július 7-én egy Béke Barátság Kupa versenyen, Nyíregyházán szenvedett súlyos balesetet. A bukás következtében eltört a nyaki 4-es és 5-ös csigolyája, illetve ennek csontdarabjai befúródtak a gerincvelőjébe, melynek következtében a helyszínen mind a négy végtagjára lebénult. 22 évvel később, 2007-ben életmentő műtéten esett át, ekkor mindkét lábát amputálni kellett.

Molnár Ariel 2007. május 1-jén Debrecenben bukott hatalmasat. Az alig 30 éves versenyző olyan szerencsétlenül járt, hogy a 11-es és 12-es csigolyája összeroppant és csontdarabok fúródtak a gerinccsatornájába és kerekesszékbe kényszerült.

Támogatás

A Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány eredetileg február 5-ig várta a felajánlásokat a 10403428-00000116-00000004-es bankszámlaszámra, de annak hatására, hogy a Magyar Rádió MR6 Rádió munkatársa, Gajdos Imre interjút készített Pap Zsolttal (ami a http://www.hangtar.radio.hu/mr6miskolc#!#2012-02-03 linken, az ,,Itthon vagyunk" műsoron belül a 15:33 és 15:45 között hallgatható meg), a gyűjtést további 5 nappal meghosszabbította.

A szervezet az összegyűlt felajánlásokat a két egykori salakmotoros között egyenlő részben osztja szét, amelynek eredményéről a kezdeményezés határidejének lejárta után adnak tájékoztatást, és a felajánlók névsorát is közre adják (amennyiben bármelyik felajánló inkognitóban szeretne maradni, kérik, hogy azt az alapítvány e-mail címére, [email protected] szíveskedjen jelezni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!