Sport

2012.02.22. 15:24

DKSK-MISI: Kemény ellenállásra készülnek

Miskolc - A női kosárlabda Magyar Kupában a DKSK-MISI csütörtök esti ellenfele az Uniqua-Euroleasing Sopron csapata.

Miskolc - A női kosárlabda Magyar Kupában a DKSK-MISI csütörtök esti ellenfele az Uniqua-Euroleasing Sopron csapata.

A negyeddöntő keretében sorra kerülő összecsapást a miskolci városi sportcsarnokban 17 órakor kezdik. A kiírásnak megfelelően visszavágót nem játszanak, a nyertes továbbjut.

– Az ország egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, de ezzel nem árultam el nagy titkot – mondta Milen Vukicevic, a piros-fehérek vezetőedzője. – A soproniak kiváló képességekkel megáldott bedobókkal és centerekkel jönnek, többek között felvonultatják Fegyvernekit, Fűrészt, Hortit és Kurasovát, ráadásul a kispadjuk is nagyon hosszú. Nekünk az a dolgunk, hogy kemény ellenállást tanusítsunk, az első perctől az utolsóig nagy akarással küzdjünk és lábaljunk ki abból a gödörből, amelybe a Szekszárdtól hazai pályán elszenvedett vereség után kerültünk. Az összecsapáson nyugodtan játszhatunk, hiszen nem mi vagyunk az esélyesek: nekünk már az alapszakasz utolsó két mérkőzésére kell hangolnunk. Ha a lányok maximális figyelemmel és fegyelemmel kosaraznak, akkor nem lehet kétséges, hogy megnehezítjük ellenfelünk sorsát. Rendre ki kell játszanunk a támadóidőt, nem szabad elszórnunk a labdákat, és ziccereinket értékesítve szeretnénk úgymond a meccsben maradni. A lányok fogadkoznak, azt mondják, hogy nem adják olcsón a bőrüket.

Apróbb gondok

A vezetőedzőtől megkérdeztük, hogy keretének tagjai közül valamennyien rendelkezésére állnak-e? Válaszában Milen Vukicevic közölte, hogy apróbb sérüléssel, kisebb-nagyobb betegséggel többen is bajlódnak, de valamenyiüket pályára tudja küldeni.

– A továbbjutás kérdését nem a maródiak listája fogja eldönteni – jegyezte meg a tréner, majd hozzátette: – Akkor lehet keresnivalónk, ha legjobb formánkat nyújtjuk.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!