Sport

2012.02.18. 20:55

DKSK-MISI: A Hadzovic show is kevés volt

Miskolc - Hosszabbításban szenvedett vereséget a Diósgyőr női kosárlabdacsapata szombaton este.

Miskolc - Hosszabbításban szenvedett vereséget a Diósgyőr női kosárlabdacsapata szombaton este.

A női kosárlabda NB I/A csoport 20. fordulójában szombaton este az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét fogadta a DKSK-MISI csapata. Mindkét félnek nagyon kellett a győzelem, ahhoz, hogy az alapszakasz végén a nyolcba jusson, és a kiesés elkerülése helyett a negyeddöntőben szerepelhessen a rájátszásban.

Az első percekben úgy tűnt, hogy a vendégeket nyomja jobban a tét, idegesen, kapkodva kezdtek, ezzel szemben a Diósgyőr jó védekezése előnyt ért az első percekben (8-4). És amíg a vendégek edzője folyamatosan kereste a legjobban teljesítő játékosait, így már az első 10 percben 10 játékosnak adott lehetőséget, addig a DKSK-nál a kezdőötösön kívül csak Ocsenás jutott szóhoz ebben a negyedben. A 8. percben átvette a vezetést a magára találó Atom (10-11), a negyed végén pedig egálra zárkóztak fel (18-18).

A második játékrész első percében 7 (!) pontot szerzett a Szekszárd (18-25), aztán amikor 20-29-re módosult az eredmény, hazai időkérés következett, a 13. percben. De a folytatásban az egyik és a másik oldalon is csak nehezen született kosár, végül a három faultnál járó hazai irányító, Hadzovic kezdte el felzárkóztatni a piros-fehéreket (26-32), válaszul a másik oldalon is időkérés következett. A negyed második felében is a szerb szőke kosaras találataival maradtak meccsben a hazaiak. Beszédes, hogy Hadzovic 12 pontja mellett ebben a negyedben csupán Ocsenás volt egy, Skoricnak pedig két büntetője hazai oldalról.

Fordulás után

A hazai ultrák kitartó szurkolását mintegy meghálálandó, bekezdett a Diósgyőr a harmadik felvonásban, 43-38-nál vendég időkérés miatt kellett fékezniük. Amikor visszajöttek a pályára a kék mezesek, a hazaiak két eladott labdája után, leindításos kosarakból hamar felzárkóztak (45-44). Ráadásul az utolsó perc is az övéké volt, 4 pontot szereztek, vesztett állásból fordítva (51-53).

A záró játékrész elején Hadzovic előbb egyenlített, majd faultos kosara után, – amellyel 28-ra (!) növelte saját pontjai számát – már a hazaiaknál volt az előny (56-53), de egy perc múlva újra az Atomerőműnél (56-57). Izgalmas volt a mérkőzés, minden egyes találatnak, és persze hibának is egyre nagyobb jelentősége volt – ez utóbbiból volt a több. A Diósgyőr talált hamarabb magára, két faultos kosarat is szereztek, így a 36. percben 63-57-nél jött a vendég időkérés. Alig valamivel több mint egy perc volt hátra, amikor Szemerédi triplájával belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba a vendégek, majd Bálint duplája után – 38 másodperccel a vége előtt – már ők vezettek (65-66). A hazai időkérést követően Farkasinszki egy büntetőt dobott be, majd a végén Skoric dobása perdült ki a gyűrűből, így jöhetett a hosszabbítás (66-66).

A túlórában

Ocsenás a hazaiaknak szerzett vezetést az egy büntetőjével, majd Bálint és Demeter palánk alóli találatai következtek, amelyre Farkasinszki büntetői érkeztek válaszként (69-70). A vendégek egyke büntije után Skoric fontos dobása ezúttal is pontatlan volt, majd Bálint két büntetője után eldőlni látszott (69-73). A DKSK első triplájával a végén még megcsillant a remény (75-76), de egy újabb Atom büntető után az utolsó támadásból nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. Ezzel pedig nehéz helyzetbe került a Diósgyőr, ahhoz, hogy biztosan a 8 közé jusson, az alapszakasz utolsó két meccsét, a Vasas és a BEAC vendégeként nyernie kellene.


Jegyzőkönyv

DKSK-MISI – Atomerőmű KSC Szekszárd 75-77 (18-18, 15-18, 18-17, 15-13, 9-11) – hosszabbítás után

Miskolc, 800 néző. V.: Gál, Fodor, Rácz.

DKSK-MISI: Hadzovic (32/3), Reiner (2), Skoric (11), Farkasinszki (22), Budimir (3). Csere: Ocsenás (5), Szabó B. (-). Edző: Milen Vukicevic.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Tamis (10/3), Bálint (14), Demeter (6), Maric (2), Cvetanovic (4). Csere: Baksa (3), Zele (13), Szemerédi (11/3), Medgyessy (3), Fejes (11). Edző: Magyar Gergely.

Kipontozódott: Reiner a 37., Zele a 42., Farkasinszki a 45. percben.

Milen Vukicevic: – Kevesebb bevethető játékosunk van, mint ellenfelünknek, ráadásul nem is mindenki játszott úgy, ahogy kellett volna. Rengeteg ziccert és büntetőt hibáztunk, sajnos a rendes játékidő végén is ez volt e helyzet.

Magyar Gergely: – Ez egy olyan meccs volt, hogy ha piros hó esett volna, akkor is nyernünk kellett! Nagyon örülünk, hogy ez sikerült, azt hiszem a győzelmünket nem kell megmagyarázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!