Sport

2012.02.08. 11:05

Alulöltözött bombázók, foci, küzdelem - Lenge Liga!

Mi kell a férfiaknak: 1. csinos hölgyek, 2. rajtuk kevés ruha, 3. amerikai foci, 4. küzdelem, 5. bajnokság, stb…és BUMM, megvalósult a Lingerie Football League, azaz a Fehérneműs Futball Liga (Lenge Liga). Bár kritika is éri a fehérneműben amerikaifocit játszó hölgyeket, de egyre nagyobb a népszerűségük.

Mi kell a férfiaknak: 1. csinos hölgyek, 2. rajtuk kevés ruha, 3. amerikai foci, 4. küzdelem, 5. bajnokság, stb…és BUMM, megvalósult a Lingerie Football League, azaz a Fehérneműs Futball Liga (Lenge Liga). Bár kritika is éri a fehérneműben amerikaifocit játszó hölgyeket, de egyre nagyobb a népszerűségük.

A Super Bowl után sem maradnak amerikaifutball nélkül a sportrajongók, ugyanis a sportág legszebb képviselői feszülnek majd egymásnak fehérneműben – az NFL után debütál az LFL.

Szűk három éve Mitch Mortaza azon morfondírozott, hogy mi kell a férfiaknak: csinos hölgyek, rajtuk kevés ruha, amerikai foci, küzdelem és bajnokság. Ezután jött a nagy ötlet és megvalósult a Lingerie Football League, azaz a Fehérneműs Futball Liga (Lenge Liga). Volt ugyan előzménye a sorozatnak (a 2004 óta a Super Bowl félidejében megrendezték a Lingerie Bowlt) de a projekt 2009-ben állt össze teljes egészében.

Heten, mint a gonoszok

Azóta a bajnokság 2 konferenciájában már 12 csapat verseng. Egy-egy alakulat keretében playmate-ek, fitnessmodellek, színésznők és többféle sportág jeles képviselői játszanak egymás ellen, az arena football szabályai szerint. Az NBA, NFL, NHL és MLB stadionjaiban, legtöbbször teltház előtt feszül egymásnak 7-7 szépség, kizárólag fehérneműben, és csak a legfontosabb védőfelszerelésekben.

Természetesen több kritika is éri a játékot, de a legelszántabb versenyzők határozottan állítják, hogy ők az amerikai foci szeretete miatt játsszák ezt a játékot, és nekik teljesen mindegy, hogy mit viselnek, és egyébként is fehérneműben a legkényelmesebb játszani. Azt azért hozzáteszik ők is, hogy remélik, egyszer e nélkül is eladható lesz az, amit ősszel és télen csinálnak. A Lenge Liga mérkőzéseit a Sport TV minden csütörtök esténként közvetíti. 

A Sport TV február 9-től hét héten át minden csütörtökön egy mérkőzést tűz képernyőjére. Bemelegítésképpen négy alapszakasz-találkozó lesz látható, majd a két elődöntő, és a Lingerie Bowl. A mikrofon mögül az NFL magyar hangja Faragó Richard, és a Sport TV állandó szakértői, Kovács Sándor és Hollai Olivér jelentkeznek majd.

A Lenge Liga mérkőzései:

Seattle Mist – Minnesota Valkyrie: február 9., csütörtök, 20:30, SPORT1

Orlando Fantasy - Toronto Triumph: február 16., csütörtök, 20:30, SPORT1

Los Angeles Temptation – Chicago Bliss: február 23., csütörtök, 20:30, SPORT1

Las Vegas Sin – Green Bay Chill: március 1., csütörtök, 21:00, SPORT1

Tampa Breeze – Philadelphia Passion (főcsoportdöntő): március 8., csütörtök, 21:00, SPORT1

Los Angeles Temptation – Las Vegas Sin (főcsoportdöntő): március 15., csütörtök, 21:00, SPORT1

Lingerie Bowl: március 22., csütörtök, 21:00, SPORT1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!