Sport

2012.01.24. 15:59

Nyüzsgőbb salakos életet szeretnének Miskolcon

Miskolc - A kettő plusz egy már biztos, de lehet ettől azért több is.

Miskolc - A kettő plusz egy már biztos, de lehet ettől azért több is.

Miskolc Speedway salakmotor klub 2012-ben sem marad események nélkül. A tavalyi évben, azok után, hogy a korábbi, esztendőkön át tartó lengyel ligás szereplésüket nem folytatták, három versenyt rendeztek, az egyéni magyar bajnokság egyik fordulóját, a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét, valamint a Sziráczki-emlékversenyt. Mint azt Jacsó Tibortól, a Miskolc Speedway első emberétől megtudtuk: 2012-ben is lesz ennyi versenyük, Miskolcon, a népkerti oválon.

Júniusban az egyéni világbajnokság kvalifikációs versenyét, szeptemberben pedig a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét rendezik meg salakmotorosok számára, míg októberben a Flat Track FIM Világ-kupa házigazdái lesznek (ebben a sportágban a motorokon van fék, indulhatnak kétütemű, és négyütemű motorokkal is).

– Ezen a három versenyen túlmenően vannak további terveink, picit nyüzsgőbb salakmotor életet szeretnénk annál, mint ami a tavalyi volt, de erről többet most még nem szeretnék mondani, mert folyamatban van, szervezés alatt áll egy projektünk, aminek néhány héten belül eldől a jövője – mondta Jacsó Tibor. – Azért próbálkozunk valami mással, mert túl nagy luxus lenne, ha azt a 8-9 évet, amit a salakmotorban eltöltöttünk, nem próbálnánk meg valamilyen formában hasznosítani, és csak ölbe tett kézzel ülnénk.

Otthon, édes otthon

Ha sikerül, ha nem az ,,újításuk”, a versenyeiknek változatlanul a népkerti salakpálya ad otthont Miskolcon.

– Annak ellenére, hogy ezt évet is a Népkertben csináljuk végig, nem tettünk le arról, hogy saját otthonra leljünk – mondta Jacsó Tibor. – Eljuttattuk Miskolc város vezetésének az ezzel kapcsolatos tervünket, kaptunk is erről visszajelzést, mégpedig azt, hogy ezzel a témával az idei év elején foglalkozni fognak, és erre a megbeszélésre a klubunk képviselői is meghívást kapnak. Nincs okunk kételkedni abban, hogy ez így lesz, úgyhogy várjuk az időpontot.

A lengyel ligáról

Arra a kérdésünkre, hogy a korábbi évektől eltérően miért nem neveztek a lengyel liga csapatbajnokságra (2011-ben csak a nevezés beadásáig jutottak, de nem versenyeztek, előtte azonban öt éven át résztvevői voltak a sorozatnak), Jacsó Tibor a következőket mondta:

– Volt kapcsolatfelvétel, érdeklődtek a lengyel szövetségből, hogy szándékunkban áll-e indulni, de egy év versenyzéshez komoly anyagi háttér szükséges, olyan valakinek a támogatása, akinek valamiért szüksége van a lengyel piacra, az ottani médiában való megjelenésre. Őszintén szólva az elmúlt években belefáradtunk abba, hogy embereket győzködjünk a lengyel ligás szereplés előnyeiről, így ebben az évben másba fektettük az energiáinkat.


Miskolc Speedway versenynaptár

2012. június 16. (szombat): Salakmotor egyéni világbajnokság Grand Prix kvalifikáció 

2012. szeptember 8. (szombat): Salakmotor páros Európa-bajnokság elődöntő

2012. október 20. (szombat): Flat Track FIM Világ-kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!