Sport

2012.01.22. 12:35

Nagy céljaink vannak - interjú Zubai Szabolccsal

Az oroszok elleni nyitómérkőzésen megszakadt a hasfala Zubai Szabolcsnak. Ettől függetlenül köszöni szépen, jól van, ráadásul világszínvonalon kézilabdázott a spanyolok és a franciák ellen is.

Az oroszok elleni nyitómérkőzésen megszakadt a hasfala Zubai Szabolcsnak. Ettől függetlenül köszöni szépen, jól van, ráadásul világszínvonalon kézilabdázott a spanyolok és a franciák ellen is. A megkezdett útról azonban a mezőkövesdi származású beállós nem akar letérni. A szerbiai Európa-bajnokságon tovább menetelhet a magyar válogatott.

- Fáradt?

- Mint mindenki három ilyen csata után, de a következő ellenfeleink is ugyanilyen kifacsart állapotban vannak. Inkább azt kell megnézni, hogy a következő meccsig hogyan tudjuk a legjobban regenerálni magunkat. Ebben az orvosi stábnak hatalmas szerepe van, ugyanúgy kiveszik a részüket a munkából, mint mi a pályán.

- A fantasztikus csoportszereplés után nyitva maradt az út akár az elődöntő felé is.

- Ez a legfontosabb. A mostani magyar válogatottnak a határtalan összetartás és a küzdeni tudás a legfőbb erénye. Mi nem vagyunk sztárok, viszont minden egyes alaklommal a bennük lévő tudást és szívünket visszük ki a pályára. Rossz felfogás lett volna csupán az oroszokra koncentrálni, majd úgy vélekedni, hogy a spanyoloktól és franciáktól ússzuk meg kis vereséggel. Bebizonyítottuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nagyon sokat ér a továbbvitt három pont, a földön kell maradni, és mostantól már csak előre tekinteni.

- Merthogy vasárnap délután már az előző Európa-bajnokság bronzérmese következik. Izlandot nem kell bemutatni, többször is találkoztunk velük az elmúlt években.

- A kulcsembereiket valóban ismerjük. Magas csapat, gyors kézilabdát játszanak és az utolsó pillanatig küzdenek. Ez viszont ránk is jellemző, úgyhogy ismét egy jó mérkőzés előtt állunk. Hiszem, hogy szívvel és összetartással Izland is legyőzhető. Nagyot kell álmodni, mert csak így érhetjük el a céljainkat. Szeretnénk a négy közé jutni az Európa-bajnokságon, ehhez pedig újabb meccseket kell nyerni.

- A közönség segítségével…

- Hatalmas élmény számomra, ha kinézek a lelátóra és minden piros-fehér-zöldben pompázik. Lehet, hogy közhely, ám valóban a nyolcadik ember a publikum. Leírhatatlan érzés és egyben megható, hogy a helyszínen és otthon mennyien szorítanak nekünk. Ez egyben óriási felelősség is, mert a sokmillió magyarnak és magunknak sem szeretnénk csalódást okozni.

- Sérülten is vállalja a további mérkőzéseket, ez nem kérdés?

- Amíg bírom, ott a helyem a srácok között. Az orvosi stáb folyamatosan dolgozik rajtam, hogy legalább szinten tartsák az állapotomat. A franciák ellen ismét hallottam egy pattanást a hasizomnál, de bízom benne, hogy összepakolnak vasárnap délutánra. Ebből a menetelésből ugyanis nem szeretnék kimaradni.

Marosréti Ervin, Újvidék

Fotó: Teremy Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!