Sport

2012.01.13. 21:41

Büntetők döntöttek az MJJSE javára

Miskolc - A jégkorong MOL Ligában pénteken este a HSC Csíkszeredát fogadta a Miskolci JJSE.

Miskolc - A jégkorong MOL Ligában pénteken este a HSC Csíkszeredát fogadta a Miskolci JJSE.

A vendégek számára a bajnoki alapszakasz elsősége miatt volt fontos ez a mérkőzés, a hazaiaknak pedig azért, mert a győzelemért járó három pont begyűjtésével maradhattak meg az alapszakasz végi dobogós reményeik. Ehhez mérten jó iramban kezdődött a mérkőzés, és a miskolci publikum nagy örömére az MJJSE szerzett vezetést a 6. percben. Saluga előkészítést Nagy G. pofozta a kapuba, és attól jobb bemutatkozást aligha kívánhat magának egy új játékos, minthogy góllal tegye le a névjegyét. Az első találat után is fegyelmezetten játszottak a csapatok, az első kisbüntetést a 12. percben osztották ki a játékvezetők, ekkor Fodornak kellett lemennie gáncsolásért. Az emberfórt góllal használta ki a HSC, bár Novák egyenlítő gólja előtt egy nagy bravúrt még bemutatott Budai K. A 17. perc elején másodszor került emberelőnybe a vendég gárda, és ezt ki használták, 18 másodperc alatt sikerült a kapuba találniuk. Igaz, Papp kapu felé tartó lassú korongjánál valószínűleg mindenki esküdni mert volna, hogy azt Budai K. hárítja, de ez nem így történt (1-2).

Második harmad

A második játékrész elején az MJJSE-nek lett volna egy 48 másodperces emberelőnye, de ezt az időt nem használta mind fel, azt követően, hogy teljes létszámban voltak a Macik, fél perc sem kellett nekik ahhoz, hogy egyenlítsenek, Saluga lőtte ki a bal alsó sarkot (2-2). Négy minutával később ismét a Csíkszereda jutott előnyhöz, Mihály nagyon üresen maradt 1 méterre a kaputól és nem is okozott neki gondot az üres ketrecbe beterelni a korongot (2-3). A 30. percben Sijka hagyott ki egy órási ziccert, majd egy sima emberelőnyből kettős fórba, és onnan simába ,,visszahúzódó” létszámfölényben sem tudott egyenlíteni az MJJSE.

Harmadik harmad

A harmadik húsz perc elején a HSC ért el egy kapuvasat, majd az MJJSE játszhatott perceken át fórban, mert Novák Jarábeket kezdte el püfölni és ezért 2+2 perces büntetést játt. Aztán egy kis ideig kettős emberelőnyben is járathatták a korongot a hazaiak, a csíkiek pedig időkéréssel próbáltak levegőhöz jutni. Túlélték kapott gól nélkül a nagy nyomást, és ebben Koztuch kapusnak is nagy szerepe volt. De az 56. percben ő is tehetetlen volt, amikor emberelőnyben Rafaj passzát Chmelo vágta a kapuba (3-3). Mivel ebben a játékrészben nem esett több gól, jöhetett a ráadás. A hosszabbítást emberfórban kezdhette az MJJSE, de ezt kivédekezte a HSC. Az izgalmas, élvezetes csatában azonban nem született újabb gól, a döntés a büntetőkre maradt. Dubek belőtte, Podstavek elhibázta, Nagy G. is belőtte, és mivel Becze lövése is elakadt Budai K.-ban, a hazaiak szereztek két pontot.

JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék JSE – HSC Csíkszereda 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0) – büntetőkkel

Miskolc, 1200 néző. V.: Haszonits, Bedő, Berger.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Chmelo 1, Jarábek, Dubek, Bonar (1), Saluga 1 (1) – Lindgren, Svasznek, Sijka, Nagy G. 1, Fodor – Urbán, Budai R., Szilágyi, Miskolczi, Rafaj (1) – Láda P., Orosz, Ritó, Túróczy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

HSC Csíkszereda: Kozuch – Góga (1), Flinta, Mihály 1, Novák 1, Szőcs (2) – Papp 1, Kósa, Molnár Zs., Moldován, Virág – Nagy I., Molnár Sz., Becze, Podstavek, Petres – Bálint, Hruby, Péter, Bíró O., Bíró T., Ruczuj (k). Edző: Nagy Béla.

Kiállítások: 12 perc, illetve 20 perc.

Greg Lindqvist: – Mindössze pár edzésünk volt az új játékosokkal, de már most látszik, hogy sokat erősödtünk velük. Megmutattuk, hogyan kell játszani az olyan erős csapatokkal szemben, mint a Csíkszereda, bár azt sajnálom, hogy ki nem kényszertett gólokkal ajándékoztuk meg őket. Nagyon örülök a győzelemnek, jó felkészülés volt ez a meccs a rájátszásra.

Nagy Béla: – Nem akarok semmilyen kifogást felhozni a bíráskodásról, pedig az utolsó harmadban egyfolytában emberhátrányban játszottunk. A fiúk mindent megtettek a győzelemért, a büntetőlövés az már lutri. Igazi derbi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!