Sport

2012.01.20. 18:29

A válogatott megmozgatja az országot

Újvidék - Borús, esős, barátságtalan időjárás fogadta ma Újvidéken azokat a magyar szurkolókat, akik az olimpiai, világ és Európa-bajnok ellen a helyszínen biztatják majd a magyar válogatottat.

Újvidék - Borús, esős, barátságtalan időjárás fogadta ma Újvidéken azokat a magyar szurkolókat, akik az olimpiai, világ és Európa-bajnok ellen a helyszínen biztatják majd a magyar válogatottat.

A kontinenstorna csoportmérkőzéseinek záró napján az eddigi remek teljesítmény hatására még több magyar foglal majd helyet a lelátón, mint eddig. A drukkerek optimistán, vidáman várják a franciák elleni találkozót, ami 20-15-kor kezdődik a Spens Arénában. A kezdés még egy kicsit odébb van, a sportcsarnok előtt azonban már most is hömpölyög a piros-fehér-zöld embertömeg. Szegedről, Veszprémből és ország több pontjáról érkeztek a szurkolók az Európa-bajnokságra, de az Aréna üzletközponti részében az FTC-PLER teljes csapatával is találkoztunk. A várakozás tehát felfokozott, köszönhetően annak, hogy Mocsai Lajos együttese eddig remekül szerepel a tornán. Az oroszok (31-31) és a spanyolok (24-24) elleni döntetlen ugyanis megnyitotta az esélyt a továbbjutásra.

Spanyol győzelem kéne

A mai program Újvidéken a spanyol – orosz mérkőzéssel kezdődik negyed hétkor. Ez a találkozó a magyar válogatott csoportbeli helyezését is befolyásolja. Amennyiben győzni tudnak a vb-bronzérmes spanyolok, akkor a magyar-francia találkozó eredményétől függetlenül már biztos, hogy középdöntősök Ilyésék. Ha viszont az oroszok pontot vagy pontokat szereznek, akkor ugyanezt nekünk is meg kell tennünk a gallokkal szemben. Öt napon belül a harmadik komoly csata vár tehát Zubaiékra, a sportágban egyeduralkodónak számító franciákkal szemben. Nikola Karabatics és együttese a korábbi világeseményekhez hasonlóan folyamatosan lendül játékba. Régebben és most is megfigyelhető, hogy nehezen indult be a gépezetük, aztán amikor kellett, akkor már csúcsformában kézilabdáztak. Most a franciák számára sem mindegy, hogy mi lesz az esti meccs eredménye, hiszen szélsőséges esetben még ki is eshetnek, de ha továbbjutnak, akkor pedig az sem mindegy, hogy hány pontot visznek magukkal a középdöntőbe.

Egységes a csapat

Kérdés tehát van bőven, a C csoport négy csapata ezekre majd a pályán ad választ. Nekünk tehát a nap első meccsén fontos lenne egy spanyol győzelem, hogy a címvédővel szemben „nyugodtan” lehessen kézilabdázni. A magyar válogatott keretében a szerdai összecsapáshoz képest nincs változás. A két megszerzett pont pedig még jobban összekovácsolta a társaságot. A csapat ugyanis tudja, hogy amit eddig elértek, annak akkor lesz igazán eredménye, ha a folytatásban is ugyanezt a fegyelmezett és harcos játékot nyújtják. Ebben bízik mindenki a franciák elleni meccs előtt is.

- Marosréti Ervin, Újvidék | Fotó: Teremy Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!