Sport

2011.12.30. 16:43

Szilveszter Rally: Szilveszteri Kazár-ezüst

Stabil versenyzéssel a második helyen végzett a miskolci Kazár Miklós, és navigátora Percze Nándor a hagyományos Szilveszter Rallyn. A Hungaroringen és a mogyoródi pályán kialakított két szakaszon összesen hét gyorsasági szakaszt teljesített a közel 150 autót felvonultató mezőny.

Stabil versenyzéssel a második helyen végzett a miskolci Kazár Miklós, és navigátora Percze Nándor a hagyományos Szilveszter Rallyn. A Hungaroringen és a mogyoródi pályán kialakított két szakaszon összesen hét gyorsasági szakaszt teljesített a közel 150 autót felvonultató mezőny.

A győzelmet a Skoda Octavia WRC-vel versenyző ifj. Érdi Tibor szerezte meg, majd negyvenöt másodperces előnnyel. Kazár Miklós követte a riválisát, de amikor látszott, hogy nem érheti utol, onnantól kezdve a második pozíció megtartására törekedett. Ezt sikerrel is tette, így a Mikulás Rally megnyerése után a Szilvesztert egy ezüsttel ünnepelheti.

- Gratulálunk ifj. Érdi Tibornak, ezen a versenyen sokkal gyorsabb volt a WRC-vel – értékelt a célban Kazár Miklós. – Mi abszolút kihoztuk magunkból és az autóból, ami benne van, így teljes mértékben elégedettek vagyunk. Mint ahogyan az egész esztendővel is, amelyet sikerült méltóképpen befejeznünk. Nagyon élveztük a futamot, remek hangulatban csatáztunk a többiekkel. A technika tökéletesen működött, minden egyben volt a Hungaroringen.

Talma az élmezőnyben

Botka Dávid lett a harmadik, a címvédő Turán Frigyes pedig negyedikként érkezett be. Talmácsi Gábor és Répa Kata lett az abszolút értékelés ötödikje. Motoros világbajnokunk a várakozáson felül teljesített, érthetően elégedett volt az első rallys eredményével.

- Nem tudtunk sokat gyakorolni a verseny előtt, de rendkívül boldog vagyok a teljesítményünk láttán – újságolta örömmel Talmácsi Gábor. – Már az elején látszott, hogy az élmezőnybe tartozunk, és ezt szerencsére egy tudatos versenyzéssel sikerült végig megőrizni. Biztos, hogy fogok még a jövőben rallyautóban ülni, de a folytatást természetesen még át kell gondolni. Mindenesetre nagyon élveztem ezt a két napot.

A Szilveszter Rallyval a szakág idei programja befejeződött. A díjkiosztón a legnagyobb serleget ifj. Érdi Tibor vehette át, aki a tervek szerint jövőre ismét néhány világbajnoki futamon áll rajthoz.

(ÉM – ME)

A Szilveszter Rally végeredménye

  • Ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila Skoda Octavia WRC 37:12.2
  • Kazár Miklós, Percze Nándor Mitsubishi Lancer Evo +43.4
  • Botka Dávid, Mihalik Péter Mitsubishi Lancer Evo +1:07.5
  • Turán Frigyes, Zsíros Gábor Subaru Impreza H8 +1:30.8
  • Talmácsi Gábor, Répa Kata Mitsubishi Lancer Evo +1:32.2
  • Bosch Péter, Kis-Tóth Miklós Mitsubishi Lancer Evo +1:38.1
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!