Sport

2011.12.21. 07:49

Különleges hangulatú magyar siker

Négygólos győzelemmel kezdte meg a szereplését a szlovákiai Karácsony-kupán a januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott.

Négygólos győzelemmel kezdte meg a szereplését a szlovákiai Karácsony-kupán a januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott. Nemzeti csapatunk a nyitó napon 29-25-re győzte le a szlovákokat. Különleges atmoszférájú mérkőzést vívott a házigazdákkal a magyar együttes. Felvidéki magyarok és szlovákok közösen biztatták a csapatokat a zsúfolásig megtelt érsekújvári sportcsarnokban.

Mocsai Lajos alapcsapata – az MKB Veszprémre és a Pick Szegedre épülő sor - kezdett az összecsapáson. Az első negyed órában Iváncsik Gergő és a fiatal Ancsin Gábor remeklésének köszönhetően 8-2-re sikerült ellépni. Ezután a szövetségi-kapitány folyamatosan forgatta az együttest, így a házigazdák valamelyest közelebb tudtak zárkózni. A szünetben így is 16-13-ra vezettek a mieink, és a folytatásban is a magyar válogatott dominált.

A legjobb pillanatokban

A szlovákok egyszer-egyszer látótávolságon belülre kerültek, de ekkor fontos gólokkal rendre sikerült újítani. Végig vezetve, 29-25-re győztek Császárék, és több olyan játékost is kipróbálhatott a szövetségi-kapitány, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Három gyöngyösi, Halász Máté, Balogh Zsolt és Sándor Ákos is pályára léphetett, és a sérüléséből felépült Fazekas Nándor számára is jól jött ez a három napos torna.

A magyar válogatott szerdán újabb mérkőzést vív a szlovákiai Karácsony-kupán. A mieink délután négy órától a nagyszombati sportcsarnokban Csehországgal találkoznak.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Karácsony-kupa, 1. fordulóSzlovákia – Magyarország 25-29 (13-16)

Érsekújvár, 1100 néző. V.: Mandák, Rudinszki (szlovákok) 

Szlovákia: Kovacsin – Kasagranda (3), Mikécsi (1), Kopcsó (-), Dudás (1), RÁBEK (6), Szapu (2). Csere: Zernovics (k), VADKERTI G. (4), Kucharik (4), Duris (2), Adamcsik (-), Hruscsák (-), Kleis (2). Szövetségi-kapitány: Heister Zoltán.

Magyarország: FAZEKAS – Harsányi (4), ANCSIN (4), Császár (3), Zubai (1), Illyés (1), IVÁNCSIK G. (5). Csere: Tatai (k), Timuzsin (-), Lele (-), Sándor Á. (1), Vadkerti A. (1), Lékai (3), Balogh Zs. (2), Gulyás P. (1), Halász (3). Szövetségi-kapitány: Mocsai Lajos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!