Sport

2011.11.24. 11:38

Nem kell Vettel a Ferrarihoz

Budapest - Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke meg van győződve arról, hogy a Ferrari életképes anélkül is, hogy leszerződtetnék Sebastian Vettelt.

Budapest - Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke meg van győződve arról, hogy a Ferrari életképes anélkül is, hogy leszerződtetnék Sebastian Vettelt.

Az olasz istálló elnökét egy rádióműsorban faggatták a fiatal kétszeres világbajnokról, de Montezemolo mindvégig ragaszkodott hozzá, hogy jelenlegi pilótájuk, Fernando Alonso jobb, mint Sebastian Vettel. - számolt be a hírről a formula.hu szaklap.

„Fernandóval hosszú távú és stabil szerződésünk van, csak úgy, mint annak idején Michael Schumacherrel volt. Minden tiszteletem a többi pilótáé, de Alonso a legjobb a világon” – hangoztatta Montezemolo.

A spanyol helye biztos a Ferrarinál, Felipe Massáé már kevésbé. 2012-re még érvényes szerződése van, a hosszabbításra azonban kicsi az esély, sokan már azon is meglepődtek, hogy nem bontották fel a megegyezést az idén gyengén szereplő brazillal. Montezemolo még nem beszél konkrétumokról ezzel kapcsolatban.

Árnyéka önmagának...

„Arra számítunk, hogy jövőre nagyon jó szezont teljesít, és majd akkor kiértékeljük, hogy mit tegyünk. Mondhatjuk, hogy az újbóli szerződtetésért hajt” – mondta el az elnök.

Azt már ők sem tagadhatják, hogy Massa már csak árnyéka a három évvel ezelőtti önmagának, Alonsótól messze elmarad. Helyére sok pályázó lenne, a legmeglepőbb pletyka ezzel kapcsolatban, Robert Kubica esetleges szerződtetése. Alonso és Kubica nagy barátok, kérdés, hogy válnának be csapattársként. Ez azonban nem a közeljövőben fog eldőlni, egyrészt, mert a Ferrari adott még egy esélyt Massának, másrészt mert Kubicáról még mindig nem tudni, visszatérhet-e egyáltalán a Forma-1-be, és ha igen mikor.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!