Sport

2011.11.17. 12:52

Kubica 2013-ban a Ferrarinál térhet vissza?

Budapest - Elképzelhető, hogy Robert Kubicát 2012-ben nem látjuk a Formula-1-es mezőnyben, sokkal inkább 2013-ban a Ferrarinál. A paddockban legalábbis ezt híresztelik.

Budapest - Elképzelhető, hogy Robert Kubicát 2012-ben nem látjuk a Formula-1-es mezőnyben, sokkal inkább 2013-ban a Ferrarinál. A paddockban legalábbis ezt híresztelik.

A formula.hu információi szerint miközben a 2012-es pilótapiac Kimi Raikkönen visszatérésétől hangos, Kubica valószínűleg már 2013-ra koncentrál, februári ralibalesetéből addigra teljesen felépülhet. Elképzelhető, hogy a Renault úgy dönt, Vitalij Petrov csapattársa, Romain Grosjean lesz. Ez kizárná Kubica visszatérését, ám a lengyel pilóta a pénteki szabadedzéseken szerephez jutna.

Amennyiben versenyképes...

Megbízható források szerint a Ferrari és négy nagycsapat közölte Kubica menedzsmentjével: 2013-ban állást kaphat, amennyiben versenyképes teljesítményt tud mutatni. Miközben a négy nagycsapatról nem szólnak a hírek, valószínűleg a Ferrari, McLaren, Red Bull és a Mercedes lehetnek ezek. A Ferrari állítólag szeretné lecserélni Felipe Massát, amint a brazil pilóta szerződése 2012 végén lejár. A másik lehetőség Kubica számára a Red Bull lehet. Mark Webber vagy visszavonul, vagy máshol keres állást 2013-ban, ezzel helyet adva Kubicának, vagy egy junior pilótának.

Alonso csapattársának szeretnék

Miközben a McLarennek 2013-ra még nincs szerződése Lewis Hamiltonnal, valószínűleg a brit pilóta hosszabbít és a már szerződéssel rendelkező Jenson Button csapattársa marad. A Mercedes is lehetőség lehet 2013-ban, Michael Schumacher szerződése lejár, de várhatóan egy évvel hosszabbít és Nico Rosberg csapattársa marad, aki 2013 végéig hosszabbított. A Ferrari azonban a legvalószínűbb lehetőség Kubica számára, állítólag a két fél már megegyezett a 2013-as folytatásról, ez a megegyezés azonban az idei év júniusában elévült, de a Ferrari szeretné, ha a lengyel pilóta Fernando Alonso csapattársa lenne.

Az év végén szabadon igazolható

A csapatfőnök, Eric Boullier elmondta, hogy amint december 31-vel Kubica szerződése lejár, szabadon igazolhat bármelyik csapathoz. A ferraris szerződés attól azonban függ, hogy az egyszeres futamgyőztes visszanyeri-e korábbi formáját, de a felépüléshez mindenképpen a legjobb hely a Ferrari. A csapat a hét bármelyik napján tud biztosítani számára egy két évvel ezelőtti Ferrarit és a maranellói pályát, ha szükséges, azt a pályát, amely két órás útra fekszik attól a kórháztól, ahol Kubicát ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!