Sport

2011.11.28. 16:29

Keményöklű hajdúsági amazokon Hódmezővásárhelyen

Debrecen, Hajdúsámson, Hódmezővásárhely - Jól szerepeltek a hajdúsági ökölvívók a női országos bajnokságon.

Debrecen, Hajdúsámson, Hódmezővásárhely - Jól szerepeltek a hajdúsági ökölvívók a női országos bajnokságon.

Hódmezővásárhelyen került megrendezésre a 15. elit és 3. junior női ökölvívó magyar bajnokság, a viadalon a megye bunyósai jól teljesítettek, a juniorok között a DVSC kettő, a Hajdúsámsoni HISE egy bajnoki címet nyert, a legeredményesebb csapat a debrecenieké lett.

Az elit kategóriában Beri Krisztina (51kg) és Nagy Tímea (75kg) révén két ezüst jutott a cívisváros lányainak, de a hajdúsámsoniak is szereztek két bronzot, Demeter Zsuzsa (54kg) és Süvöltős Renáta (69kg) állhatott fel a dobogó második fokára.

Kicsit szokatlan, hogy arany nélkül maradtak megyénk női elit bunyósai, ám az olimpiai kvóta megszerzése érdekében a 75 kilogrammosok között induló Nagy Tímea óriási csatát vívott a háromszoros Európa- és kétszeres világbajnok Kovács Máriával, teljesítményét dicséret illeti. Akárcsak Beri Krisztináét, aki szintén szoros meccsen maradt alul az aktuális magyar bajnok Ancsinnal szemben. A hajdúsámsoni bronzok jelzik, Máté Attiláék nem csak a fiúkra figyelnek oda, ezt bizonyítja a juniorok között aranyérmet szerző Kovács Angéla kitűnő eredménye is. A junioroknál a debreceniek is parádéztak, hat versenyzőjük vívott finálét, ketten egymás ellen, két bajnoki címmel zárták a viadalt.

Eredmények:

elit

51kg: II. Beri Krisztina (DVSC)

75kg: II. Nagy Tímea (DVSC)

54kg: III. Demeter Zsuzsa (HISE)

69kg: III. Süvöltős Renáta (HISE)

48kg: VI. Németh Csilla (DVSC)

junior

46kg: I. Imre Fanni (DVSC)

60kg: I. Kovács Angéla (HISE)

75kg: I. Balogh Bettina (DVSC)

46kg: II: Viski Ágnes (DVSC)

50kg: II. Komor Krisztina (DVSC)

60kg: II. Berei Dzsenifer (DVSC)

52kg: III. Sáska Henrietta (DVSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!