Sport

2011.11.28. 12:21

Felakasztotta magát a szövetségi kapitány

Gary Speed, a walesi válogatott 42 éves szövetségi kapitánya az otthonában lett öngyilkos, testét felesége találta meg.

Gary Speed, a walesi válogatott 42 éves szövetségi kapitánya az otthonában lett öngyilkos, testét felesége találta meg.

Gary Speed 677 első osztályú mérkőzésen lépett pályára és 85-ször válogatták be a walesi nemzeti csapatba. Szerepelt a Leeds, az Everton, a Newcastle, a Bolton és a Sheffield United színeiben és legendás bal lábával bajnoki címhez segítette a Leedset 92-ben. Mégis a Boltonban töltött időszaka a legemlékezetesebb - ő lett az első Premier League játékos, aki elérte az 500 meccses határt. Speed 2010 decembertől dolgozott a walesi válogatott szakvezetőjeként. Élete kívülről csodálatosnak és sikeresnek tűnt, még Michael Owen, az angol Manchester United futballistája, aki néhány nappal korábban találkozott vele is arról nyilatkozott, hogy semmi olyat nem tapasztalt, ami arra utalt volna, hogy Speed kilátástalanságba, depresszióba került. Sőt, néhány órával korábban leleksen beszélt egy tévéinterjúban csapata eredményeiról és a jövő évi tervekről. Bár a Walesi Futballszövetség nem hozta nyilvánosságra a korábban a Leedsben, Newcastle-ben és a walesi válogatottban is játszó középpályás halálának pontos körülményeit azt már tudni lehet, hogy a szövetségi kapitány az otthonában lett öngyilkos. Felakasztotta magát.

A Daily Mail brit hírportál beszámolója szerint a szövetségi kapitány testét felesége, Louis találta meg huntingtoni (Chester külvárosa) házuk garázsában. Speed két gyermeket hagyott maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!