Sport

2011.11.28. 16:23

Bunyós érmek Finnországból

Debrecen, Hajdúsámson, Tampere - Külföldön tesztelték formájukat megyénk legjobb öklözői.

Debrecen, Hajdúsámson, Tampere - Külföldön tesztelték formájukat megyénk legjobb öklözői.

Az utóbbi évek legjobb magyar szereplését produkálta a DVSC és a Hajdúsámsoni HISE öklözőire épülő amatőr válogatott a 18 ország versenyzőit felvonultató 32. Tammer Tornán. A finnországi Tamperében megrendezett rangos viadalon Ungvári István (HISE, 49kg) arany-, Deél Szabolcs (DVSC, 91kg) ezüst-, Kalucza Norbert (DVSC, 56kg) és Nagy Péter (DVSC, 81kg) bronzérmet szerzett.

Ungvári a papírsúlyúak fináléjában magabiztosan, 20:9 arányban verte az észt Kirill Szerikovot, jelezve a szakvezetés felé, komolyan gondolja az olimpiai kvóta megszerzését az áprilisi, isztambuli tornán. Deél Szabolcs két remekbeszabott győzelemmel harcolta ki a nehézsúlyú finálé jogát, ám ott alulmaradt az angol Warren Baisterrel szemben. A fiatal Nagy Péter is győztes meccsel jutott a bronzhoz, de Kalucza Norbert is felállhatott a dobogóra.

A hajdúsági versenyzők formája biztató a december 7 és 10 között Szombathelyen megrendezésre kerülő országos bajnokság előtt, ha legjobbjukat nyújtják, éremeső várható.

Eredmények:

49 kg: I. Ungvári István (HISE)

91kg: II. Deél Szabolcs (DVSC)

56kg: III. Kalucza Norbert (DVSC)

81kg: III: Nagy Péter (DVSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!