Sport

2011.10.22. 10:40

DVTK: pénteki parti pont nélkül

Hatodik idegenbeli meccsén sem sikerült nyernie a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának.

Hatodik idegenbeli meccsén sem sikerült nyernie a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának.A labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitómeccsén, pénteken este a Budapest Honvéd vendége volt a Diósgyőri VTK. Bár Miskolcon csak 450 jegyet értékesítettek a diósgyőri drukkerek számára, ettől azért többen voltak a vendégszektorban, ugyanis a mérkőzés helyszínén is jó néhány piros-fehér szurkoló váltottak jegyet. Hangosabbak is voltak, mint a hazai ultrák, az első perctől kezdve, olyan szurkolást nyomtak, amit más csapatok hazai pályán is szívesen elfogadnának. Ezt az elején a diósgyőri középpályások közül Luque hallhatta a legélesebben, hiszen meglepetésre ő kezdett a szurkolókhoz közeli oldalon, a jobb szélen, Gallardo pedig vele átellenben.

Az viszont nem volt meglepetés, hogy a sárga lapok miatt pihenni kényszerülő Abdouraman helyén, védekező középpályásként Rakovic került a csapatba a DVTK-nál, ahogy az sem, hogy a mérkőzés elején a hazai gárda volt a kezdeményezőbb. És bár volt néhány ígéretes akciója a Honvédnak, az első ziccert a Diósgyőr dolgozta ki, és értékesítette is. Érdekesség, hogy az akció éppen a Luquétól, a jobb oldalról indult... Nagy volt a boldogság az első gól után a vendégtáborban, de a felhőtlen öröm nem tartott sokáig. A félidő közepén Torghelle került helyzetbe, amit csak ritkán szokott elhibázni, és mivel nem öltözött fehér hollónak, 5 perc után elolvadt a Diósgyőr előnye. Innentől tulajdonképpen szinte ugyanaz következett, mint amit az első gólig láthattunk, a fővárosi együttes próbálkozott szorgalmasan, azzal a céllal, hogy helyzeteket alakítson ki a DVTK kapuja előtt, de ez csak kevés alkalommal eredményezett igazán nagy lehetőséget.

Fordulás után

Volt esemény a mérkőzésen a térfélcserét követően is. A Honvéd játszott fölényben, több alkalommal is meleg helyzetet teremtettek Rados kapuja előtt, a Diósgyőrnek meg kontrázgatnia kellett volna, de ez nem igazán ment nekik, mert a piros-feketék jól oldották meg a visszavédekezést. Persze nem mindig. A félidő közepén sikerült feljebb tolnia a védekezését a DVTK-nak, a középpályások többször szereztek labdát, egy ilyen akció végén Lippai hibázott el egy nagy helyzetet 20 perccel a meccs vége előtt. Ekkor már kiegyenlített volt a mérkőzés, a Honvéd presszió leáldozóban volt, mégis gólt szereztek a hazaiak, köszönhetően annak, hogy figyelemnek nyoma sem volt a vendégeknél, így a Honvéd két szélső középpályása összehozta a találatot. Az utolsó 10 percben a stabil hazai együttest már nem sikerült megoldhatatlan feladat elé állítania a Diósgyőrnek, így a mérkőzés nagy részében a játékot uraló kispestiek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.


Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

 Budapest, 2000 néző. V.: Szabó Zs. (Lémon, Takács G.).

Budapest Honvéd: Kemenes (6) – Horváth A. (6), Lovric (6), Debreceni (6), Novák (5) – Marshal (6) – Abass (7), Ivancsics (7), Tchami (5) – Torghelle (6), Délczeg (5). Vezetőedző: Supka Attila.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vadász (5), Budovinszky (6), Gal (6), Gohér (5) – Rakovic (5) – Luque (7), Lippai (5), Gallardo (5) – Tisza (5), Seydi (4). Edző: Benczés Miklós.

Csere: Tchami helyett Hajdú (6) a 46., Seydi helyett Menougong (-) a 68., Délczeg helyett Sekulic (-) a 70., Lippai helyett Arze (-) a 78., Abass helyett Hidi (-) a 83., Vadász helyett Carreno (-) a 90. percben.

Sárga lap: Délczeg a 66., Rakovic a 72., Budovinszky a 92. percben.

Gólszerző: Gallardo (0-1) a 17., Torghelle (1-1) a 22., Abass (2-1) a 80. percben.


Percek, események

17. perc: Luque a jobboldalról, a felezővonaltól remekül indította ugyanazon az oldalon Tiszát, aki befutott a labdával a 16-oson belülre, majd a lövésre váró védőjét, és az ellenfél kapusát becsapva, önzetlenül keresztbe gurított a kapu előtt, az érkező Gallardo pedig 6 méterről a léc alá bombázott, 0-1.

22. perc: Egy hazai akció során Ivancsics fejelte le a labdát a jobb oldalra, a 16-os környékére, amivel Torghelle tört be a büntetőterületen belülre, majd 14 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

80. perc: A baloldalon Hajdú maradt tisztán, és adhatott középre. A kapu elé csavart labdájára a hosszú oldalon Abass érkezett meglehetősen üresen, aki nem is hibázta el a ziccert, 7 méterről a kapuba bombázott, 2-1.


- ÉM -


Örültem amikor vezetést szereztünk, de tudtam ezzel nincs vége, a Honvéd jó csapat” – kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a Budapest Honvéd vs. Diósgyőri VTK összecsapás után.

A negyedik helyezett Budapest Honvéd otthonában vendégszerepelt a harmadik helyen tanyázó Diósgyőri VTK együttese a labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken 18 órától. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!