Sport

2011.10.12. 16:39

Button és Hamilton lehet Magyarország reklámarca

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) - Az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjon Jenson Button és Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótái ismét kalocsai mintás overállban száguldozhatnak majd, amint az tették a júliusi magyar GP-n is.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) - Az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjon Jenson Button és Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótái ismét kalocsai mintás overállban száguldozhatnak majd, amint az tették a júliusi magyar GP-n is.

 

A Hungaroring Sport Zrt. arról tájékoztatta szerdán az MTI-t, hogy ez abban az esetben valósulhat meg, ha az F1 hazai rajongói a következő linken minél több szavazatot küldenek a Kalmár István tervezte ruházatra. Itt tud szavazni: http://www.hugoboss.com/de/en/emag/mcLaren/index.php.

Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató úgy vélte, összefogással elérhető, hogy a brit istálló két versenyzője is reklámarca legyen Magyarországnak, és november 27-én, Sao Paulóban ismét a kalocsai mintákkal díszített, magyaros tűzálló ruhát viselje a két autóversenyző az időmérő edzésen.

"Használjuk ki, hogy a sportág két világbajnoka lehet hazánk reklámarca egy olyan eseményen, melyet szerte a világban legalább százmillió néző követ a képernyőkön keresztül. Pénzben szinte kifejezni sem lehet, mit jelentene az országnak ez a reklám" - fogalmazott Gyulay Zsolt.

Három évtizeddel ezelőtt szerződött le egymással a McLaren és a Hugo Boss, utóbbi a 30. évforduló alkalmából 37 országban hirdette meg az "Öltöztess fel a Fináléra" designversenyt, melynek az a lényege, hogy egy-egy adott futamon a McLaren két pilótája, Hamilton és Button azt az overállt viseli az időmérő edzésen, amelyet a benyújtott pályázaton a nemzetközi zsűri a legjobbnak tartott.

A 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj kvalifikációs edzésén Kalmár István tervei alapján készült ruházatot viselték a pilóták, és most esély van arra, hogy a kalocsai mintákkal díszített overállt újra magukra húzzák. Ugyanis az évadzáró brazil futamon a két versenyző az eddig bemutatott 15 ruházatból azt fogja viselni, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik. Jelenleg a magyar ruha áll az első helyen.

Klikkelni a megadott linken lehet szombatig, és a voksot tízpercenként lehet megismételni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!