Sport

2011.10.01. 10:56

A "kis" csatákat is meg kell vívni

A hetedik forduló mérkőzéseit játsszák az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában.

A hetedik forduló mérkőzéseit játsszák az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában.Megyénk mindkét együttese szombaton lép pályára: a Kazincbarcikai SC hazai környezetben, a Mezőkövesd viszont vendégként szerepel.

Ózdon jól ment

Játékban ott kell folytatnunk, ahol a Budapest Honvéd tartalékegyüttese ellen a múlt héten abbahagytuk – nyilatkozta Szabó János, a sárga-kékek vezetőedzője. – Elégedett voltam a piros-fehérek ellen nyújtott második félidei jó játékunkkal, bár adódó helyzeteink közül sokat elpuskáztunket, sőt még egy 11-est is kihagytunk. A hét közben edzőmérkőzést játszottunk Ózdon, ahol 5-0-ra nyertünk. Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy a csapat tud futballozni, ha akar, ha kellő motívációval lép pályára. Szombaton a tavasz sikercsapatát fogadjuk: a Cegléd eddig remekül szerepel, de éppen itt az ideje annak, hogy megállítsuk őket. Mindenképpen győzelmet várok, helyzetünk megszilárdítása érdekében szükségünk van a három pontra.

A KBSC-ben Komlósi Á. sérüléssel bajlódott, de ott lesz a kezdők között. Rajta kívül Bene két, Dávid Z. pedig négy-öt hétre dőlt ki a sorból. Újság még a barcikaiaknál, hogy Hamar visszatért és már bevethető állapotban van, Tarrnak viszont NB III-as együttes fognak keresni, fejlődése érdekében kölcsön fogják adni.

Sokat kaptak

– A Balmazújváros ellen a múlt héten győzelmet vártunk, ez azonban elmaradt – vette át a szót Huszák Géza, a Mezőkövesd-Zsóry mestere. – Még mielőtt bárki a fejünket venné, leszögezem: minden meccset nem lehet megnyerni, ez a Barcelonának sem sikerül. Aztán az is fontos tanulság, hogy egy meccsből nem lehet végkövetkeztetéseket levonni, messze van a bajnokság vége, a záróráig rengeteg kis csatát kell megvívnunk céljaink valóra váltása érdekében.

Hogyan lehetünk sikeresek Vácott? Helyre kell raknunk a védekezésünket, tavaly ugyanis az volt az erényünk, hogy kevés gólt kaptunk. A Balmazújváros párszor átfutott rajtunk, most ez nem ismétlődhet meg. Úgy érzem, hogy ha gólt szerzünk, akkor azt meg tudjuk majd tartani és győzünk!

- ÉM-KT -


Kazincbarcikai SC – Ceglédi VSE (szombat, 15.00)

A KBSC elképzelt együttese: Szabó Á. – Toplenszki, Komlósi Á., Nyisalovits, Nyitrai – Konate, Mbei, Fehér B. – Poszuk, Tátrai, Kovács P.

Az edző tippje: 1-0. 

Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd-Zsóry (szombat, 15.00)

Az MSE várható csapata: Szántai – Ur, Vámosi, Kaszás, Sivák – Bagi, Lakatos, Olasz D., Enescu – Palásthy, Irhás.

Az edző tippje: 0-1.


kép

Szabó János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!