Sport

2011.09.15. 07:56

Bajnokok Ligája - Nem bírt egymással a Manchester City és a Napoli

Budapest (MTI) - Döntetlennel ért véget szerda este az angol Manchester City és az olasz Napoli összecsapása a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulós mérkőzésén.

Budapest (MTI) - Döntetlennel ért véget szerda este az angol Manchester City és az olasz Napoli összecsapása a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulós mérkőzésén.

A vezetést - gól nélküli első félidő után - némi meglepetésre az olaszok szerezték meg, de a házigazda Citynek mindössze hat percre volt szüksége az egyenlítéshez, s így osztoztak a pontokon a csapatok, miközben a kvartett másik találkozóján a Bayern München elhozta a három pontot a Villarreal otthonából.

A játéknap legnagyobb meglepetését a B csoportban szereplő török Trabzonspor szolgáltatta: a Fenerbahce visszaléptetése miatt főtáblára került alakulat a 2010-ben BL-győztes olasz Internazionalét verte 1-0-ra, ráadásul vendégként.

A nagyobbik, és Angliában bajnoki címvédő manchesteri gárda, a United a Benfica otthonában lépett pályára, s bár hátrányba került, végül egy pontot elvitt Lisszabonból a C jelű négyes rangadóján.

A D csoportban a Real Madridnak nagyon meg kellett izzadnia a sikerért Zágrábban, a Dinamo ugyanis jól küzdött, s végül csak egygólos vereséget szenvedett a spanyol sztáregyüttestől.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport: 

Manchester City (angol)-SSC Napoli (olasz) 1-1 (0-0)

gól: Kolarov (75.), illetve Cavani (69.)

Villarreal (spanyol)-Bayern München (német) 0-2 (0-1)

g: Kroos (7.), Rafinha (76.)

B csoport: 

Lille (francia)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-2 (1-0)

g: Sow (45.), Pedretti (57.), illetve Doumbia (72., 90.)

Internazionale (olasz)-Trabzonspor (török) 0-1 (0-0)

g: Celustka (76.)

C csoport:

FC Basel (svájci)-Otelul Galati (román) 2-1 (1-0)

g: Frei (39., 84., a másodikat 11-esből), illetve Pena (58.)

kiállítva: Huggel (87.), illetve Salageanu (83.)

Benfica (portugál)-Manchester United (angol) 1-1 (1-1)

g: Cardozo (24.), illetve Giggs (42.)

D csoport:

Dinamo Zagreb (horvát)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)

g: Di Maria (53.)

kiállítva: Marcelo (Real Madrid, 73.)

Ajax Amsterdam (holland)-Olympique Lyon (francia) 0-0

- MTI -


Kedd este elkezdődtek a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései. Elsőként egy igazán kemény összecsapásra számíthattunk. Az FC Barcelona az AC Milan csapatát fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!