Sport

2011.08.30. 11:42

Kubica túl van az utolsó műtéten

A lengyel versenyző jobb könyökét a napokban operálták meg.

A lengyel versenyző jobb könyökét a napokban operálták meg.

Újabb hírek érkeztek a februárban súlyos balesetet szenvedett Robert Kubicáról. A Renault lengyel versenyzője a hét végén átesett utolsó könyökműtétjén, az operáció a szakemberek szerint tökéletesen sikerült, s most már úgy tudja mozgatni a korábban súlyosan roncsolódott testrészt, mint azelőtt.

Kubica – mint arról hírt adtunk – még februárban egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet, miután nekicsapódott az út mellett lévő szalagkorlátnak, s az csaknem fenyársalta a kocsit. Navigátora karcolás nélkül megúszta az esetet, a lengyel Forma–1-es sztár azonban nagyon súlyosan megsérült, és csaknem elveszítette jobb karját. Többször megoperálták, s hónapokat töltött kórházban, nyár elején pedig még olyan képeket lehetett látni róla, amelyeken mankó segítségével járt.

Menedzsere, Daniele Morelli szerint egészen biztos, hogy Kubica újra versenyezni fog; egy-másfél hónap múlva derülhet ki, mikor térhet vissza. A tervek szerint jövőre már a Forma–1-es mezőnyben láthatjuk viszont a népszerű lengyelt, akire kemény edzések várnak a következő hetekben, hónapokban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!