Sport

2011.07.29. 15:41

Cél a dobogó teteje a 16. uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon

Debrecen, Hódmezővásárhely - Senánszky Petra nehezebb versenyre számít, mint az Eb volt, de azért bizakodik.

Debrecen, Hódmezővásárhely - Senánszky Petra nehezebb versenyre számít, mint az Eb volt, de azért bizakodik.

Szombaton veszi kezdetét hazánk egyik jelentős idei sporteseménye, a 16. uszonyos- és búvárúszó világbajnokság, amelynek Hódmezővásárhely ad otthont. A világversenyre 31 ország közel 350 versenyzője adta le nevezését, mely szám azért fantasztikus, mert ebben a sportágban ilyen méretű világbajnokságot még nem rendeztek. A tornán a 24 fős magyar válogatott tagjai között van Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub ifjú tehetsége is, aki a július közepén Miskolcon rendezett 13. junior uszonyos- és búvárúszó Európa-bajnokságon a lányok legjobbjaként három ezüstérme mellé a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban szenzációs felnőtt világcsúcsával (1:45.44 p) begyűjtötte az aranyat is.

Jó előjelek

– Szerencsére nagyon jól sikerült a felkészülésem, azt gondolom, meg tudtam tartani az Eb-s formámat. Nem tartom hátránynak, hogy ilyen közel van egymáshoz ez a két rangos esemény, sőt még a hasznomra is válhat – fogalmazott Senánszky Petra, aki szerint színvonalasabb, no meg nehezebb is lesz ez a világesemény, mint a kontinensbajnokság volt.

– A felnőttek között, ráadásul a legrangosabb seregszemlén természetesen sokkalta nagyobb feladat megfelelően teljesíteni, mint a juniorok között, bár mivel nemrégiben az Európa-bajnokságon felnőtt világcsúcsot úsztam, bízom benne, hogy 200 méteres uszonyos gyorsúszásban ezúttal is odaérhetek a dobogóra, talán még a legfelső fokára is. Indulok még 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, előbbiben távolinak érzem az érmet, utóbbiban esetleg megcsíphetek egy jobb helyet. A váltóban még nem biztos, hogy részt veszek, ez majd később derül ki – mondta a debreceni búvárúszó, aki úgy véli, társai közül is biztosan mindenki megússza idei legjobbját.

A megmérettetés uszodai számait július 30-tól augusztus 3-ig bonyolítják le a Gyarmati Dezső Sportuszodában, augusztus 4-től 6-ig pedig a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán a hosszú távú versenyekre kerül sor.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!