Sport

2011.07.14. 11:28

Bíró Attila építi fel a miskolci pólót?

Miskolc - Dr. Kemény Dénes egykori segítője lehet a miskolci vízilabdasport szakmai irányítója.

Miskolc - Dr. Kemény Dénes egykori segítője lehet a miskolci vízilabdasport szakmai irányítója.

Már több alkalommal írtunk arról, hogy Miskolc jelenlegi városvezetésének célja, hogy komolyabban is a honi sikersportág, a vízilabda mellé álljon, azt magasabb szintre emelje a korábbiaknál. Az elmúlt hónapokban nem egy, nem két tárgyalás zajlott le ez ügyben, s úgy néz ki: lassan kiderül, kinek az irányításával indul el a munka. Lapunk úgy tudja, dr. Kriza Ákos polgármester megbízásából Bachner András korábbi vízilabda-edző, tanácsadó tárgyalt a jelölttel, aki nem más, mint Bíró Attila, korábbi magyar válogatott, dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány (aki a miskolci sportuszoda névadója) egykori munkatársa. Kerestük telefonon az érdekelteket, ám Bachner András pillanatnyilag külföldön tartózkodik, Bíró Attilát pedig nem értük utól.

Jöhetnek is játékosok

Az Észak-Magyarországhoz eljutott hírek szerint két vonalon zajlik (majd) a miskolci póló felépítése. Az egyik ,,szálon" az a törekvés, hogy a Miskolci Sportiskolában megteremtsék az alapokat a vízilabdát kedvelő gyermekek oktatásához, túl azon, hogy maga a létesítmény adott. A másik, ezzel párhuzamos elképzelés, hogy csapat indulna az ősszel a magyar vízilabda-bajnokság harmadosztályában, az ob II-ben. Hogy pontosan milyen néven, az egyelőre nem dőlt el. Az alakulás előtt lévő együttesben lehetnek, helyet kapnának olyanok, akik az utóbbi években pólóztak Miskolcon (az előző szezonban felnőtt miskolci csapat nem vett részt ob-s pontvadászatban), olyanok, akik korábban a megyeszékhelyen játszottak, és természetesen olyanok is, akik más kluboktól érkeznének Miskolcra. A távlati cél pedig az ob I-es tagság elérése. Az Észak-Magyarország úgy értesült, a felek között még egy utolsó egyeztetés szükséges, amelyre a jövő héten kerülhet sor.

ÉM-MI


Bíró Attiláról

  • Az egri származású szakember 1966-ban született.
  • Pólózott a Ferencvárosban, két alkalommal (1988, 1990) bajnok a zöld-fehérekkel.
  • Légióskodott az olasz Anzio, a török Galatasaray és a görög Panioniosz csapatában.
  • Csapó Gábor segítője is volt a Ferencvárosnál, illetve dr. Kemény Dénes másodedzője a válogatottnál.
  • Legutóbb az OB I-es OSC edzőjeként tevékenykedett.
  • 12-szeres magyar válogatott.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!