Sport

2011.06.29. 14:43

Risztov Éva Sanghajba tart

Az elmúlt hétvégi országos bajnokságon három aranyérmet begyűjtő úszó már a júliusi sanghaji világbajnokságra készül.

Az elmúlt hétvégi országos bajnokságon három aranyérmet begyűjtő úszó már a júliusi sanghaji világbajnokságra készül.

Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum versenyzője hat év kihagyás után állt ismét rajtkőre, méghozzá a 113. úszó országos bajnokságon, amelynek a cívisváros adott otthont az elmúlt héten. A Széchy Tamás emlékére rendezett viadalon Risztov három versenyszámban indult – 400-, 800- valamint 1500 méter gyorson – és három aranyat gyűjtött be magabiztosan. A debreceni úszósport történetének első aranyait nyerő sportoló nyilatkozott a Naplónak az OB-t követően.

Felülmúlta álmait

- Nagyon örülök, hogy három számból három aranyérmet sikerült nyernem, és mindezt hazai pályán, a csodálatos debreceni közönség előtt. Sikerült az álmaimat is felülmúlni, én egy aranyra számítottam 1500-on, hiszen 800 és 400 méteren sem én voltam az abszolút esélyes. Boldog vagyok, hogy 400-on nagy fölénnyel tudtam nyerni, 800 gyorson pedig egy rendkívül erős mezőnyt előztem meg - értékelte az országos bajnokságot a debreceni színekben versenyző úszónő.

- Most készülök a sanghaji világbajnokságra, ahol 800 és 1500 méteren mérethetem meg magamat, na és persze ott van a fő számom is, a 10 kilométeres úszás, amelyben olimpiai kvótát szeretnék szerezni. Mivel 400 és 800 gyorson is én úsztam a legjobb időt az OB-n, így úgy gondolom, ebben a két számban már biztosan ott lehetek a 2012-es londoni ötkarikás játékokon – zárta a beszélgetést Risztov Éva.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!