Sport

2011.06.30. 10:51

Németországban fociztak a debreceniek

A debreceni Olasz Focisuli U-12-es korosztálya Németországban járt, ahol három, egyébként U-13-asoknak szervezett tornán vett részt. A srácok Verl városában szálltak meg és onnan indultak el miden nap a mérkőzések helyszíneire.

A debreceni Olasz Focisuli U-12-es korosztálya Németországban járt, ahol három, egyébként U-13-asoknak szervezett tornán vett részt. A srácok Verl városában szálltak meg és onnan indultak el miden nap a mérkőzések helyszíneire.

Nemzetközi mezőny

 – Az első nap egy 8 csapatos tornán vettünk részt – nyilatkozta Hegedüs Gábor, az OFS szakmai igazgatója. – A hat német egyesület mellett a Korona Kielce (lengyel) csapata tette nemzetközivé az eseményt. Ezen a tornán két döntetlen játszottunk, illetve egy vereséget szenvedtünk a csoportban, majd a helyosztón büntetőkkel szereztük meg az 5. helyet – árulta el a szakember.

A második nap Verlben 24 csapatos tornán, a német első, második, harmadik ligás és alacsonyabb osztályú csapatok mellett lengyel, angol, dán, ukrán csapatok is részt vettek. A mieink egy győzelemmel és két döntetlennel (közte a későbbi második Wehen ellenivel) jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol 0-0 ás eredményt értek el a későbbi harmadik Kickers Offenbach ellen, büntetőkkel azonban a német csapat jutott a legjobb nyolc közé.

A harmadik nap szintén 8 csapatos tornán vett részt a cívisvárosi különítmény, ahol a német csapatok mellett az angol Southend United szerepelt. A magyarok a csoportban három döntetlennel holtversenyben végeztek a második és harmadik helyen, ahol gólokban gazdag győzelemmel megszerezték az 5. helyet.

Hasznos torna volt

– Összességében nagyon hasznos volt a németországi kirándulás – értékelt Hegedüs. – Láthattuk, hogy csapatunk egy évvel idősebb korosztályban – ahol nagyobbak, gyorsabbak az ellenfelek – menyire állja meg a helyét. A csapatok szintjén tehát pozitív volt a torna megítélése, de a két nemzet labdarúgásának összehasonlítása eléggé lehangoló eredményhez vezet. Kiváló létesítmény helyzet – Verlben, egy 25.000 lakosú városban a klubnak kiváló minőségű füvesé és két műfüves pályája van, mellette szabad füves területek, ahol az egyesület 21 csapatot működtet (és ez nem egy kirívó eset). Szakmailag nagyon látványos volt, hogy bármilyen szintű egyesülettel játszottunk minden csapat játékosai tisztában voltak a kombinatív játék alapjaival, ami sajnos Magyarországon még NB I-es klubok utánpótlás csapataira sem mindig jellemző, alsóbb osztályokról nem is beszélve.

HBN

Eredmények

1. nap:

OFS–VFR Wellensiek 0 – 0 (csoport mérkőzés)

OFS-Union Minden 0 – 0 (csoport mérkőzés)

OFS–TSV Marl Hüls 0 – 2 (csoport mérkőzés)

OFS-DJK Katernberg 0 – 0 B. u: 5 – 4 (5. helyért)

2. nap:

OFS–SV Wehen Wiesbaden 0 – 0 (csoport mérkőzés)

OFS–Germania Escbeck 1 – 0 (csoport mérkőzés)

OFS–Hammer SpVgg 0 – 0 (csoport mérkőzés)

OFS–Kickers Offenbach 0 – 0 B.u: 1 - 2 (nyolcaddöntő)

3. nap:

OFS–TSC Eintracht Dort. 0 – 0 B.u: 2 - 4 (csoport mérkőzés)

OFS–JFG Norspessart 0 - 0 (csoport mérkőzés)

OFS–SV Schermbeck 0 - 0 (csoport mérkőzés)

OFS-JFG Würzburg 3 - 0 (5. helyért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!