Sport

2011.04.11. 18:17

"Visszatért" a Mini a rali-VB-re

<p>Bemutatták a nagyközönségnek hétfőn a Mini rali-versenyekre felkészített változatát a brit autógyártó oxfordi üzemében. A hatvanas évek legendás kisautójának modern változata egy májusi WRC versenyen fog először szerepelni.</p>

A "Mini John Cooper Works WRC" névre keresztelt autóról a Mini WRC csapat két pilótája, a brit Kris Meeke és a spanyol Dani Sordo rántotta le a leplet az oxfordi üzemben tartott ünnepélyes bemutatón. A raliautót készítő Prodrive nevű cég vezetője a bemutatón elmondta, hogy két éven át dolgoztak azért, hogy eljussanak ehhez a pillanathoz. David Richards közölte: alig várják, hogy megmutassák az autó teljesítményét a szardíniai versenyen.

Az új raliautó bemutatóján ott volt a klasszikus Mini Cooper S két hatvanas évekbeli pilótája, Rauno Altonen és Paddy Hopkirk is. A két pilóta, Timo Makinennel együtt a "három muskétásként" vált ismertté a Monte Carlo Ralin elért legendás győzelmeik után.

A Minik 1964-ben, 1965-ben és 1967-ben nyerték meg a kanyargós hegyi utakon zajló versenyt, a Mininél jóval erősebb autókat verve meg. 1966-ban is Minik végeztek elől, de a versenyfelügyelőség egy erősen vitatott döntéssel a fényszórók típusa miatt kizárta az autókat a versenyből.

A Mini WRC a május ötödikétől nyolcadikáig tartó Szardínia Ralin fog "visszatérni" a rali-világbajnokságba. Mivel az idei szezonban csak hat futamon fog szerepelni, a világbajnoki címért már csak a 2012-es szezonban szállhatnak versenybe.
- Független Hírügynöksé g-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!