Sport

2011.04.20. 09:24

Levélbomba a Celtic Glasgow vezetőedzőjének

<p>Levélbombát küldtek ismeretlenek a Celtic Glasgow futballcsapat edzőjének, Neil Lennonnak és a klub két közismert szurkolójának. A skót rendőrség szerint a szerkezetek akár meg is ölhették volna őket.</p>

Az egyik legnagyobb skót futballklub edzőjének címzett csomagot március 26-án egy postai elosztóközpontban találták. Először azt hitték, csak tréfa, de a Strathclyde megyei rendőrség kedden már azt közölte, alkalmas lett volna "sérülés okozására". A rendőrök szerint a levélbombák nem köthetők terroristákhoz.

A másik két címzett, Trish Goldman skót munkáspárti politikus és Paul McBride ügyvéd, Lennon korábbi jogi képviselője volt. Goldman bombáját március 28-án, McBride-ét április 15-én találták meg.

A 40 éves, három éve még aktív futballista, északír Lennont már játékosként és edzőként is érték szurkolói fenyegetések. 2009-ben két férfit két év börtönre ítéltek, mert a katolikus vallású futballszakemberre támadtak Glasgowban, korábban pedig éles töltényeket küldtek neki. Neil Lennon épp a halálos fenyegetések miatt vonult vissza a válogatottságtól 2002-ben.

A Celtic menedzserét múlt hónapban négy meccsre eltiltották, miután összeverekedett a pálya szélén az ősi rivális Rangers egyik edzőjével, Ally McCoisttal. A katolikus Celtic és a protestáns Rangers szurkolói között egyébként gyakoriak az összecsapások.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!