Sport

2011.04.01. 15:44

A MotoGP világbajnokság első európai versenye jön

<p>Casey Stoner, Thomas Lüthi és Nico Terol volt a leggyorsabb az első jerezi szabadedzésen.</p>

A MotoGP világbajnokság első európai versenye a Gran Premio bwin de Espana, a Spanyol Nagydíj.
A versenysorozat honlapján elérhető információk szerint a tökéletes időjárási feltételek között megrendezett első időmérő edzésen a legnagyobb ak között továbbra is a Repsol Honda duója, az ausztrál Casey Stoner és a spanyol Dani Pedrosa teljesít a legjobban - közöttük mindössze 0.028 másodperc volt a különbség, míg a harmadik legjobb időt a Ducati "újonca , a hétszeres világbajnok Valentino Rossi érte el (+0.526). Rossi már nyolcszor nyert Jerezben, ebből hat alkalommal a MotoGP osztályban.
A Moto2 első edzésén a svájci Thomas Lüthi meg tudta előzni a qatari győztes német Stefan Bradlt; alig volt különbség a harmadik helyezett dél-afrikai Alex de Angelis és az olasz Simone Corsi között. A 125-ösök között továbbra is kiemelkedik a spanyol Nicolas Terol; egy másodpercen belüli hátránnyal csak a német Sandro Cortese és a spanyol Efren Vazquez tette meg legjobb mért körét.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!