Sport

2011.04.11. 18:07

108 milliót kap a Magyar Paralimpiai Bizottság

<p>Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke ma aláírta azt a mintegy 108,3 millió forintról szóló támogatási szerződést, melyet két összegben kap meg az MPB.</p>

Az MPB működési és adminisztrációs feladatainak támogatására 18 millió forint jut majd. Az MPB és tagszervezeteinek (Magyar Parasport Szövetség, Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Szövetsége) támogatására összesen 90,3 millió forint támogatást állapított meg a minisztérium. Ez az összeg segíti majd többek közt a paralimpiai sportágak sportszövetségeinek, sportszervezeteinek működési és szakmai feladatait, a paralimpiai felkészülést, a sportegészségügyi feladatok ellátását, a sportszakember-képzési feladatokat, a sport által megvalósuló integrációt elősegítő programokat és a hazai és nemzetközi versenyeken való részvételt. Emellett a Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével kapják meg állami támogatásukat a nem paralimpiai számokban versenyző fogyatékossággal élő sportolók is.

Az MPB-nek 2012. április 30-ig kell elszámolnia a támogatással.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!