Sport

2011.03.31. 13:20

Újabb magyar bronz a birkózó Eb-n

<p>Ligeti Dániel bronzérmet szerzett a dortmundi birkózó Európa-bajnokságon</p>

Az EB honlapján elérhető információk szerint az 55 kg-osok között nem volt magyar induló, a végső győzelmet az orosz Otarszultanov szerezte meg.
66 kg-ban Wöller Gergely román és moldáv ellenfele legyőzése után a későbbi Európa-bajnok azeri Haszanovtól nagy küzdelemben szenvedett vereséget. A visszamérkőzések során a moldáv Gotisan ellen nyert, de a bronzmérkőzésen kikapott a német Javad Bolaghitól.
A 84 kg-os Veréb István már első mérkőzését elbukta; a súlycsoport Európa-bajnoka az orosz Urisev lett.

120 kg-ban született az újabb magyar érem: Ligeti Dániel a belga Istapeyev legyőzése után ugyan már második mérkőzésén vereséget szenvedett a török Cakiroglutól, de legyőzője meg sem állt az aranyéremig, így a visszamérkőzések újabb lehetőséget jelentettek Ligeti számára.
A magyar versenyző élt ezzel: először az ukrán Kotszjanivszkij, majd a német Matuhin ellen nyert - harmadik lett. Érme már a második magyar bronz az Eb-n, 74 kilogrammban Hatos Gábor szerezte az elsőt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!