Sport

2010.11.03. 20:15

A világ legrangosabb sportfilm fesztiválján nyert a "Szíven szúrt ország"

<p>Milano - A világ legrangosabb sportfilm fesztiválján nyert díjat a Marian Cozma meggyilkolásáról készült film. A "Szíven szúrt ország" című alkotás az egyetlen magyar és az egyetlen kézilabda témában készült alkotás 44 ország 150 filmje között jutott a döntőbe.</p>

A Sportfilmek és Televíziós műsorok Nemzetközi Szervezete által megrendezett filmes seregszemle 2010-ben 5 kontinens 14 országában megrendezett előválogatón értékelte a világ 103 országából érkező filmeket, melyek közül hét külön kategóriában választott alkotásokat. Az Olaszországi Milánóban megrendezett 28. Federation Internationale Cinema Television Sportifs (FICTS) seregszemlének döntőjében amerikai, izraeli, angol, olasz, orosz, kínai, cseh, portugál és magyar filmek versengtek egymással a csapatsportokkal kapcsolatban készült filmjeikkel.

Az MKB Veszprém kézilabdacsapat román válogatott játékosának és további két csapattársának tragédiáját bemutató filmet Kálomista Gábor rendezte. A rendezvényen a vágó/rendező, Csillag Manó képviselte az alkotást, aki a fesztivál meghívására vett részt az eseményen.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!