Sport

2010.10.15. 18:18

Az eső átírta az első edzésnap forgatókönyvét

<p>Új kontinensre érkezve az időjárás is sokat változott, így ezzel is számolniuk kell a versenyzőknek. Már nem a meleggel kell küzdeni, hanem eső és a 10-12 fok körüli hőmérséklet határozza meg az időjárást és ez bizony eléggé gyors átállást követel a pilótáktól, akik még múlt héten a malajziai hőségben húzták a gázt.</p>

Az első edzésnap menetrendjén kénytelenek voltak változtatni a szervezők, mert hatalmas eső érkezett meg a pályára és környékére. A Moto2-es géposztály tréningje két órás csúszással vette kezdetét. Az edzés elején még mindenki vizes gumival, vizes beállításokkal kezdett, majd 2 kör megtétele után Talmácsi Gábor visszament a boxba lecserélni az abroncsokat, mert a pálya 2/3-án száraz volt az ideális ív és csapatával átálltak száraz beállításokra. Az időeredmények jól mutatják, hogy  a magyar versenyző nagyon elszánt és bár motorjának beállítása közel sem tökéletes, folyamatosan gyorsult. Utolsó körében is kék sisak állt a neve mellett, de szerelői elszámolták és versenygépéből kifogyott az üzemanyag, így nem tudta befejezni gyors körét és csak a 21. helyen zárt. Holnap két edzés vár még a mezőnyre.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

"Az edzés legelején vizes gumival mentem ki, amit épp csak bejárattam és már állhattunk is át a száraz beállításokra. A mérnökeim egyelőre keresik a megfelelő beállításokat, remélem, holnapra megtaláljuk a helyes irányt. Ami a legnagyobb problémát okozza az az, hogy kisodródok a kanyarokban, amire még a szél is rátesz egy lapáttal. Sajnálom, hogy az utolsó gyors körömet nem tudtam befejeznem, mert biztos vagyok benne, hogy sikerült volna előrébb lépnem."

Ausztrália, Phillip Island – első szabadedzés:

1.     De Angelis

2.     Redding

3.     Nieto

4.     Simon

21. Talmácsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!