Sport

2010.09.17. 22:39

Egy vak fiatalembert neveztek ki a szolidaritás nagykövetévé - RTL

<p>Egy vak fiatalembert, egy sportolót nevezett ki a szolidaritás nagykövetének a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - hangozz el az RTL híradójában.</p>

Orsós Zsolt iskolákba jár majd beszélgetni, játszani gyerekekkel és így próbál segíteni abban, hogy a diákok elfogadják fogyatékos társaikat. A nagykövet azt mondja, neki a sport segített a beilleszkedésben, hiszen szerinte nemcsak a társadalomnak kell elfogadóbbnak lennie, de a fogyatékosoknak is be kell illeszkedniük a társadalomba.

A most 30 éves Orsós Zsolt 5 évesen vesztette el a látását. 10 évesen viszont már sportolt. Nyert csörgőlabda világkupát, Európa-bajnokságot és részt vett két paralimpián. A szolidaritás nagykövete az RTL-nek azt mondta: ha csak egy is azok közül a gyerekek közül, akikkel találkozik majd az iskolában, segíteni fog a jövőben egy fogyatékkal élőnek, már megérte. Sőt, Zsolt abban bízik, ezek a gyerekek egyszer munkaadók lesznek, és talán nekik már természetes lesz, hogy fogyatékkal élő embereket alkalmazzanak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!