Sport

2010.08.04. 19:26

Rekordok Európa-bajnoksága Budapesten

<p>Még soha ennyi ország, soha ennyi versenyzővel nem vett részt "vizes" Európa-bajnokságon, mint most Budapesten, illetve Balatonfüreden. A szerdán kezdődött 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb-n 43 ország jelezte részvételét, a kontinensviadalon csaknem 1000 sportoló indul majd.</p>

Csak úszásban 41 nemzet mintegy 600 sportolója áll rajtkőre. Ami a magyar úszókat illeti, minden idők legnagyobb - 59 fős - , és az utóbbi évek legerősebb úszócsapata áll rajthoz a Margitszigeten - mondta el a Független Hírügynökségnek Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. Hozzátette: gyakorlatilag minden napra jut magyar éremesély.

A rendező városok közül elsőként Budapest adhat otthont már negyedszer az Eb-nek. Az esemény nyitó sajtótájékoztatóján Julio Maglione, a világszövetség elnöke arról beszélt, hogy Budapesten minden adott egy világbajnokság megrendezéséhez szakértelem, létesítmény és akarat tekintetében is - mondta el a Független Hírügynökségnek a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. Csurka Gergely hozzátette: a FINA elnöke ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy egy ilyen világesemény megrendezéséhez komoly garanciákra van szükség. Maglione emellett kiemelte: egyedi a helyzet Magyarországon, hiszen a megválasztott köztársasági elnök maga is olimpiai bajnok.

A 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságot Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök nyitja meg hivatalosan szerda este 8 órakor Budapesten. Az eseményen fellép a Száztagú Cigányzenekar, Bangó Margit, a Bad Boyz táncegyüttes, a Strokes ütőegyüttes, a magyar szinkronúszó lányok pedig kifejezetten a megnyitóra készített koreográfiával lépnek a közönség elé.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!