Sport

2010.08.26. 21:01

Nullás negyedik negyed

<p>Miskolc - Miskolctól Miskolcig tartott a magyar női kosárlabda-válogatott útja az Európa-bajnoki selejtező sorozatban.</p>

A C csoport 9. fordulójában a borsodi megyeszékhelyen fogadták csütörtökön a mieink a kontinensbajnokságra már kijutott törököket. A mostani meccs helyszínén a nyitófordulóban a montenegróiaktól elszenvedett vereség óta a finnek ellen oda-vissza nyertes nemzeti együttes számára a tét – egy esetleges győzelemmel – a pótselejtezős hely elérése volt. A csütörtöki összecsapás első negyedében alaposan bekezdett a magyar gárda, a mieink triplagyártásban jobbnak bizonyultak. Horti két hárompontosával és Nagy-Bujdosó kettesével 11-9-ről tíz pontra növelte előnyét a Székely-együttes (19-9). Majd amikor a törökök kezdtek volna magukhoz térni, a hazaiak kapitánya időt kért és ezután jól jött vissza a találkozóba a válogatott, s visszatornázta előzőleg megszerzett fórját.

A második negyed elején a vendégek is igyekeztek gyorsítani saját játékukon, ekkoriban mindkét csapatnál több passzhiba is becsúszott. Ám Szlimákék találták meg hamarabb a ritmust, koncentrált védekezésüknek és nyugodt támadáskivitelezésüknek köszönhetően tovább hízlalták előnyüket (42-24). Aztán következett a hazaiaknál egy pár perces gyengébb periódus, s 44-31-nél magyar pauza miatt szakadt meg a játék. Ezután a visszaérkező együttes ismét megtalálta saját játékát.

Pszichésen jobban

A térfélcserét követően úgy tűnt, hogy a török csapat lábmunkája feljavult, védekezésben nem igen maradtak le az emberekről, a 27. percben tíz ponton belül álltak (56-47). Innen azonban nem tudtak beljebb férkőzni, távoli dobásaik rendre kimaradtak, ráadásul a harmadik játékrész utolsó négy másodpercében négy pontot dobott a magyar együttes (69-54). A negyedik negyedben változatlanul jól szedte a lepattanót a hazai csapat, de pontot dobni sehogyan sem sikerült. Hosszú-hosszú percek teltek el magyar kosár nélkül, majd száz másodperccel a rendes játékidő vége előtt Yilmaz faultos találatával 69-66 lett az állás. Ezt követően Siyahdemir triplájával ismét egyenlő lett az állás. Mivel ebben a játékrészben azt a „bravúrt" sikerült elérni Krivacevicéknek, hogy dobott pont nélkül álltak, öt perc hosszabbítás következett.

Ebben a csatában a pszichésen jobban álló törökök kerültek előnybe, majd Horti büntetőből közel tizenhárom perces magyar góltalanságot szakított meg. Utolérni a látogatókat azonban már nem tudták a mieink, így egy rendkívül érdekes meccsen, egy már megnyertnek hitt összecsapást vesztett el a magyar együttes.

- ÉM-BCS -


Magyarország – Törökország 75-78 (27-17, 24-22, 18-15, 0-15, 6-9) – hosszabbítás után
Miskolc, városi sportcsarnok, 400 néző. V.: Santos (ciprusi), Milojevik (macedón), Vyklicky (cseh).

Magyarország: Fürész D. (5/3), Szlimák (8/3), Krivacevic (11), Nagy-Bujdosó (9/3), HORTI (19/6). Csere: Varga Zs. (2), Czank (8), Vida (10/6), Kocsis (1), Horváth Zs. (2). Szövetségi kapitány: Székely Norbert.

Törökország: Kozluca (-), Dogan (-), Vardarli (12/6), Bilge (-), Gezer (2). Csere: CAGLAR (16/6), N. YILMAZ (19), TUNCLUER (16/3), Yigit (4), Siyahdemir (5/3), Yavuz (4), Saylar (-). Szövetségi kapitány: Ceyhyn Yildizoglu.

Székely Norbert: Ott voltunk a lehetőség kapujában, de sajnos a negyedik negyedben pszichés okok miatt nem tudtuk győzelemre váltani.

Ceyhyn Yildizoglu: – Az elején a fiatalok kaptak lehetőséget, de nem igazán éltek vele. Amikor bejöttek a rutinos játékosaink, akkor elkezdtünk feljönni és a végére sikerült megfordítani a meccset.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!