Sport

2010.06.24. 15:30

FOCI-VB - Gratuláltak a szervezők a továbbjutó ghánai csapatnak

<p>Gratuláltak a labdarúgó-világbajnokság szervezői Ghána csapatának, amely egyetlen afrikai résztvevőként bejutott a torna 16 legjobbja közé.</p>

A ghánai tizenegy ugyan szerdán 1-0-ra kikapott a német válogatottól, ám második helyen végzett a D-csoportban, és ezzel Szerbiát és Ausztráliát kiütve továbbjutott a bajnokságon.

A világbajnokság négy másik afrikai csapata - a dél-afrikai, az algériai, a nigériai és a kameruni válogatott - már biztosan nem jut tovább, míg a G-csoportban játszó Elefántcsontpartnak ugyan matematikai esélye még van a további játékra, ám a játékosoknak valószínűleg csodára lenne szükségük, hogy bejuthassanak a legjobb 16 közé.

"Szeretnénk gratulálni Ghánának, hogy Afrikai képviseletét bent tartották a tornán" - fogalmazott üdvözletében a dél-afrikai szervezőbizottság szóvivője, Rich Mkhondo, hozzátéve: "Azért tesszük ezt, mert ez egy afrikai világbajnokság, egy afrikai ünnepség, és mindig is azt kívántuk és reméltük, hogy az afrikai csapatok jól teljesítenek."

Ghána volt egyébként szintén az egyetlen afrikai nemzet, amely négy évvel ezelőtt, a németországi vébén bejutott a 16 közé, ahol azonban Brazília legjobbjaitól kikapott. Az afrikai ország a szombati nyolcaddöntőben a C-csoport első helyezettjével, az Egyesült Államok csapatával mérkőzik majd a negyeddöntőbe jutásért.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!