Sport

2010.05.05. 23:31

Öt Slovan-drukkert állítottak elő a dunaszerdahelyi DAC elleni mérkőzésen

<p>Öt Slovan-drukkert állítottak elő a szlovák rendőrök a pozsonyi csapat és a dunaszerdahelyi DAC szerda esti mérkőzésén. Ez az a két csapat, amelynek 2008. november elsejei mérkőzésén a rendőrség fellépett a DAC-szurkolókkal szemben.</p>

A rendre körülbelül ötszáz rendőr vigyázott Dunaszerdahelyen, ahová a Slovan alig néhány tucatnyi szurkolója utazott el. Őket a vasútállomás és a stadion közti úton rendőrök kísérték a meccs előtt és után is.

A hatósági jelentés szerint a Slovan-drukkerek egy része magyarellenes jelszavakat kiabált. Hárman széttört poharakat és füstbombákat dobáltak a nézőtérre és a pályára. Őket ezért, egy szurkolót pedig azért kísértek be, hogy tisztázzák a személyazonosságát. Az ötödik letartóztatott drukkernál azt viszgálták, követett-e el valamilyen szabálysértést.

A szlovák futballban a legrangosabbnak számító Corgoň Liga mérkőzésén a Slovan nyert 1:0-ra, így a DAC ismét közelebb került a kieséshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!