Sport

2010.02.15. 07:54

VANCOUVER 2010: Karambolozott az amerikai alelnök autókonvoja

<p>Könnyebben megsérült két volt amerikai olimpikon Vancouverben, vasárnap, amikor az amerikai alelnök autókonvojának végén karambol történt. A balesetben sértetlen maradt Joe Biden, illetve a kocsija.</p>

Az alelnök az Egyesült Államok-Kína nõi jéghoki meccsre tartott éppen.

A kanadai rendõrség bejelentése szerint a konvoj végén lévõ kocsiba szaladt bele egy kisteherautó. A hatóságok szerint nem merényletkísérlet, hanem közönséges közúti karambol történt. Egy kocsi valószínûleg megcsúszott egy olajfolton, és beleütközött egy kisteher-autóba, ami ennek következtében belecsapódott az alelnöki konvoj végén haladó kocsiba.

A balesetben megsérült az amerikai delegáció két, volt olimpikon tagja. Egyikük az 1968-as grenoble-i téli játékok egyéni, nõi mûkorcsolya-versenyének gyõztese, a most 61 éves Peggy Fleming. A másik sérült, Vonetta Flowers, aki 2002-ben, Salt Lake City-ben lett olimpiai bajnok nõi kettes bobban Jill Bakken-nel.

Jay Carney, az amerikai alelnök szóvivõje azt mondta, hogy mindketten kisebb sérüléseket szenvedtek csak, és a kórházi kivizsgálás után a két volt olimpikont el is engedték az orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!