Sport

2008.06.07. 16:09

Lengyelül is olvasható a legnagyobb brit bulvárlap

<p>Szombaton jelent meg a legnagyobb brit bulvárlap, a Sun első lengyel nyelvű kiadása.</p>

Az újság megjelenését az Európa-bajnokság kezdetére időzítette a szerkesztőség. Azt tervezik, hogy legalább hat napon át jelentetik meg a bulvárlapot lengyelül. A kiadvány a "Polski Sun" ( magyarul Lengyel Sun) nevet viseli, és 68 ezer példányban nyomtatják.

Dagmara Gladys, a lengyel kiadvány főszerkesztője azt mondta, hogy a Sunból megtartották a legjobb részeket, amelyeket lefordítottak lengyelre, de emellett saját cikkeket is közölnek. Az első számban például olvasható egy exkluzív interjú a volt lengyel elnökkel, Lech Walesával. Az olvasók emellett a lengyel pápáról, II. János Pálról is olvashatnak.

Nagy-Britanniában a becslések szerint legalább 600 ezerre tehető a lengyel vendégmunkások száma. Őket szeretné elérni a legnagyobb brit bulvárlap. Dagmara Gladys egyelőre nem tudta megmondani, hogy a labdarúgó EB után is folytatódik-e a lap lengyel nyelvű kiadása.

A Sun című lap napi 3 millió példányban jelenik meg a szigetországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!