Sport

2007.12.16. 01:18

A rendőrség vizsgálja a taxis kirándulását

<p>Vizsgálatot indított a német rendőrség Michael Schumacher, hétszeres Formula-1-es világbajnok ügyében, aki a múlt héten átvette egy taxistól a kormányt és teljes gázzal hajtott vissza a bajor Coburg város repülőterére.</p>

A rendőrség most azt vizsgálja, megsértett-e valamilyen törvényt a taxisofőr.

Schumacher repülőn utazott a múlt hétvégén a németországi Coburgba, majd egy 30 kilométerrel távolabb lévő kisvárosba vitette magát taxival, ahol egy új kedvencet, egy ausztrál juhászkutyát vásárolt. Az idő azonban elszaladt, ezért amikor hazafelé indultak volna családjával, megkérte a taxisofőrt, hagyja, hogy ő vezessen vissza a reptérre. Tuncer Yilmaz sofőr meglepődött a kérésen, de átadta a kormánytSchumachernek. Később elmondta: hihetetlen volt Schumachert vezetni látni, aki teljes gázzal hajtott visszafelé. Schumacher egyébként nem volt hálátlan, a hatvan eurós viteldíj mellett 100 eurót adott borravalóként.

A rendőrség viszont már nem volt ilyen hálás, nemrég kihallgatták Yilmazt, aki szerintük törvényt sértett azzal, hogy átadta a kormányt. Willi Weber, Schmuacher menedzsere szerint nevetséges, ha megbüntetik Yilmazt. A sofőr ugyanis csak segíteni akart a német pilótának és szeretné, ha az összes taxis ilyen megértő lenne.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!