Sport - Sakk

2008.12.09. 18:11

Kazincbarcikai siker a svájci internetes viadalon

<p>Vasárnap tartották a IV. Svájci Nemzetközi Internetes Sakkbajnokságot, amelyen francia, német, svájci nagymesterek és több nemzetközi mester mellett dr. Barva Attila, a Kazincbarcikai VSC NB I-es csapatának tagja is játszott.</p>

A játékidő 3-3 perc volt, lépésenként 2 másodperces bónuszidővel. A 13 fordulós eseményen nem kezdett jól, hiszen 7 fordulóból csak 4 pontot gyűjtött. Jókor jött a 10 perces szünet: ekkor összekapta magam és ötös győzelmi szériával a holtversenyes 3. helyen találta magát az utolsó forduló előtt. Ehhez le kellett győznie a svájci olimpiai válogatott vezetőjét, Roger Moor nemzetközi mestert és a svájci olimpiai válogatott nagymesterét, Joseph Gallaghert. Az utolsó fordulóban azonban semmi esélye nem volt a későbbi győztes francia nagymester, Christian Bauer ellen. Így a holtversenyes ötödik, a Bucholz számítás szerint az utolsóként díjazott hetedik helyen végzett.

Ez a jövő?

Dr. Barva Attila: ,,Ez lenne a jövő? Ki sem kell mozdulni otthonról, pizsamában, papucsban leül valaki a gép elé és nemzetközi versenyeken vesz részt. A sakkot az internet valóban forradalmasította, elég a számítógép és a program, máris kinyílik a világ, lehet indulni a különböző eseményeken."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!