Sport - Foci

2019.03.22. 07:45

Több helyzettel, gólokkal

Budapest - Vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-­válogatott az Eb-sorozat nyitányán.

Budapest - Vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-­válogatott az Eb-sorozat nyitányán.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este Szlovákia vendégeként játszott Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. A találkozó első perceit az ismerkedés jellemezte, aztán tíz minuta elteltével a szlovákok jeleskedtek. Előbb Hamsík lőtt középről, 10 méterről a kapu mellé, a védők gyűrűjéből, miután rosszul vette át a labdát. Fertályóra játék után Gulácsinak kellett védenie, Pekarik 23 méterről eleresztett bombájánál, a jobb alsó sarok előtt. A 19. percben pedig már a kapufa is érintve volt egy hazai támadás végén, amikor Hancko 17 méterről a felső léc tetejére küldte a labdát. A magyar együttesnek az első fél­időben annyi biztató jelenete akadt, hogy a 41. minutában Kalmár jobbról érkező beadása egy védőn megpattanva Kovács I. elé került, akinek lövésébe egy hazai védő lépett bele. Válaszként, néhány másodperccel később megszerezte a vezetést Szlovákia, Rusnak jobbról érkező beadását Dudek 5 méterről, Orbán mellől pöckölte a kapuba, 1–0. Nem sokkal később meg lehetett volna a második, de hazai baloldali akció után Hamsík 18 méterről eleresztett lövését Gulácsi megfogta. Magyar kapuralövés nélkül ért véget az első félidő…

Fordulás után

A második játékrész elején a hazain gárda játszott fölényben, majd Lovrencsics révén az 54. percben először volt olyan vendég lövés, amely után a kapusnak védenie kellett. Nyolc minutával később Szalainak már igazi gólhelyzete volt, de 17 méteres bombáját Dúbravka hárította. Érdekes lett a meccs, mert a hazai együttes azon volt, hogy megszerezze a másodikat, miközben a mieink az egyenlítésért mentek. Mak bombáját védte Gulácsi, a túloldalon Orbán fejelt a kapus kezébe Lovrencsics beadása után, majd a túloldalon Rusnák lökete akadt el a hálóőrben. A válasz ellen válasz játékban Dzsudzsák bombája zúgott ki a léc fölött, majd a hazaiak lesről találtak a kapuba. Aztán a 84. percben már gólt érően került a magyar kapuba a labda: Duda remek indítását a jobb oldalon Rusnák vette le a 16-oson belül, majd kisebb kivárás után 10 méterről laposan a rövid alsó sarokba lőtt, 2–0. Ezzel eldőlt a meccs, ahogy az is, hogy pont nélkül várhatja a vasárnapi, horvátok elleni újabb Eb-meccset a magyar válogatott. ÉM


Jegyzőkönyv

Szlovákia – Magyarország 2–0 (1–0)

Nagyszombat, 14 235 néző. V.: Bezborodov (orosz).

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 88.), Rusnák (Mihalik, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.

Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics, Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Nagy Á., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Korhut – Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Sárga lap: Kalmár (10.), Vavro (23.), Kucka (51.), Korhut (59.), Hamsík (78.), Nagy Á. (88.), Skriniar (89.).

Gólszerző: Duda (42.), Rusnák (84.).

A csoport másik mérkőzésén:

Horvátország – Azerbajdzsán 2–1 (1–1).

Gólszerző: Brasic (44.), Kramaric (79.), ill. Sheydaye (19.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!