Sport - Foci

2019.02.22. 16:40

A ligakupa és az osztályozó

Kazincbarcika - A Kazincbarcikai Ördögök floorballcsapata az OB II után ligázással folytatja az évadot.

Kazincbarcika - A Kazincbarcikai Ördögök floorballcsapata az OB II után ligázással folytatja az évadot.

Másfél héttel ezelőtt ért véget a férfi floorball OB II 2018/19-es évadjának küzdelemsorozata, amelyben – a hatcsapatos mezőnyben – a második helyen zárt a Kazincbarcikai Ördögök együttese. Azok után, hogy az utolsó játéknapon, hazai környezetben a listavezetővel szemben alulmaradtak.

Majd kiderül

A bajnoki címet az SZPK Komárom II. gárdája szerezte meg százszázalékos teljesítménnyel, de azt még nem lehet tudni, hogy él-e élvonalbeli indulási jogával a győztes, akiknek az első számú együttesük az OB I-ben, a legjobb négy között szerepel, és a rájátszásban éremért küzd.

Korábban úgy volt, hogy a bajnokság befejezése után három nappal nyilatkoznia kell az OB II bajnokának, hogy vállalja-e az első osztályú szereplést, de ez változott. Mint azt Szabó Ákostól, a Kazincbarcikai Ördögök klubvezetőjétől megtudtuk: a nyilatkozattétel határidejét az országos szövetség meghosszabbította, március végéig kell ezt megtennie a komáromi klubnak. Mindez azért érdekes, mert ha nem vállalja a bajnok az élvonalbeli indulást, akkor az OB II második helyezettjének, vagyis a barcikai gárdának osztályozót kell játszania az élvonal utolsó helyén végzett csapat, az Origo SE ellen, amelynek tétje az első osztályú tagság megszerzése.

– Majd kiderül, hogy megyünk-e osztályozóra, de addig is a Ligakupa-sorozatban próbára tehetjük magunkat, lemérhetjük, hogy az OB I második felében végzett csapatok ellen mire vagyunk képesek – mondta Szabó Ákos.

A Ligakupáról

A Ligakupában a férfi OB I rájátszásába be nem jutott csapatok (az 5–8. helyezettek), és az OB II-es együttes szerepelnek. A 10 gárdát két darab, 5-5 együttest számláló csoportba osztotta be a szövetség, mind a két kvintettben 2-2 élvonalbeli és 3-3 másodosztályú együttes küzd egymással. Minden csapat egyszer játszik a másik ellen a márciusi öt forduló keretében, és miután mindenki letudta a 4-4 Ligakupa-találkozóját, és kialakulnak a csoportok végeredményei, áprilisban jön a keresztjáték, a csoportokban azonos helyen végzett gárdák egymás ellen játszanak helyosztót.


A férfi floorball Ligakupa csoportbeosztása

A-csoport: Phoenix Wizards (OB I, 6.), Ares HC (OB I, 7.), SZPK Komárom II. (OB II 1.), Kazincbarcikai Ördögök (OB II, 2.), Neumann Wombats (OB II, 6.).

B-csoport: IBK Cartoon Heroes-Kinizsi (OB I, 5.), Origo SE (OB I, 8.), Dunai Krokodilok SE (OB II, 3.), Dunaújvárosi Egyetem-RFT (OB II, 4.) Torpedo Justitia SC (OB II, 5.).


A Kazincbarcikai Ördögök Ligakupa programja

Március 3. (vasárnap), 15.15: Ares HC – Kazincbarcikai Ördögök

Március 9. (szombat), 16.00: SZPK Komárom – Kazincbarcikai Ördögök

Március 17. (vasárnap), 14.30: Kazincbarcikai Ördögök – Phoenix Wizards

Március 30. (szombat), 14.30: Kazincbarcikai Ördögök – Neumann Wombats


A férfi OB II végeredménye

1. SZPK Komárom II. 10 10 - - 149–77 20

2. Kazincbarcikai Ördögök 10 8 - 2 100–68 16

3. Dunai Krokodilok SE 10 4 1 5 78–75 9

4. Dunaújvárosi Egyetem-RFT 10 4 - 6 56–68 8

5. Torpedo Justitia SC 10 2 - 8 44–93 4

6. Neumann Wombats 10 1 1 8 44–90 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!